Schimbare de ștafetă la șefia școlilor constănțene. Cine pleacă și cine rămâne?

4636

Articole de la același autor

Sunt mișcări de trupe în școlile din județul Constanța. Se fac alianțe, unii directori pleacă, alții rămân în funcție. Aproape 100 de posturi de conducere în unitățile de învățământ din județ se eliberează odată cu încetarea detașării cadrelor didactice care le-au ocupat. Cum un concurs pentru directori nu va fi organizat anul acesta, decizia finală de numire aparține Inspectoratului Școlar.

Săptămâna aceasta, au fost demarate procedurile pentru primele numiri de manageri școlari care îi vor înlocui pe cei cărora le expiră detașările în interesul învățământului. Luni, 17 august, în cadrul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, au fost vizate noile numiri, în funcții de director și director adjunct la unități de învățământ preuniversitar. Pe 31 august, adică atunci când se încheie oficial anul școlar 2019 - 2020, încetează de drept detașări ale unor cadre didactice care au ocupat aceste funcții.

Este vorba despre 93 de posturi, din care 63 pentru directori plini, 29 pentru directori adjuncți și unul pentru coordonatorul Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică.

"Cadrele didactice vor fi detașate pe funcții de director sau de director adjunct până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2020 - 2021. Avându-se în vedere faptul că ne pregătim intens pentru începerea anului școlar, directorii unităților de învățământ vor avea o misiune extrem de importantă. Consider că eficiența de care a dat dovadă echipa ISJ Constanța, organizarea concursurilor și examenelor naționale, apreciată laudativ de Ministerul Educației și Cercetării, care a sprijinit eforturile noastre, se va reflecta și în activitatea directorilor unităților de învățământ. Avem nevoie de oameni capabili să înțeleagă importanța misiunii lor, de cadre didactice care să ni se alăture, pentru a dovedi, împreună, că putem găsi cele mai bune soluții pentru învățământul constănțean", a anunțat inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.



Directori reconfirmați


În prima ședință de CA a ISJ Constanța, au fost deja aprobate detașările pentru 58 de directori și 26 de directori adjuncți.

"Modalitatea de detașare este cea stipulată de Ordinul Ministerul Educației Naționale nr. 3.969 din 30 mai 2017. Anul trecut, a existat o notă a Ministerului Educației și Cercetării care stabilea, pentru anul școlar 2019 - 2020, o procedură. Nu a fost transmisă o notă similară, pentru acest an. Cu precădere, este avut în vedere principiul continuității, însă nu este unul exclusiv. De exemplu, în cazul demisiilor, nu se poate aplica", a declarat, pentru "Cuget Liber", șeful ISJ Constanța. 


Astfel, la Școala nr. 16 "Marin Ionescu Dobrogianu" Constanța a fost continuată detașarea în interesul învățământului pentru prof. Carmen Mitican, pentru funcția de director. Prof. Gabriela Bucovală rămâne încă un an director detașat la Liceul "Traian", prof. Anamaria Ciobotaru, la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", iar prof. Carmen Chilea la Colegiul Național de Arte "Regina Maria". De asemenea, prof. Monica Răgușilă își continuă mandatul la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida", iar prof. Maria Magdalena Rusu la Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța.

Situație specială la Liceul "Virgil Madgearu"

Școala nr. 39 "Nicolae Tonitza" începe anul de învățământ cu un nou director, prof. Floriana Butuc, în locul prof. Nicoleta Bercaru, care și-a dat demisia încă de la începutul verii. De asemenea, la Liceul Teoretic "George Călinescu" va fi director Andreea Loredana Manole, în timp ce coordonatorul Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică va fi Laura Secu. La Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", prof. Polixenia Gabriela Popescu preia funcția de director adjunct, în locul prof. Mihaela Tudorache, iar la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" - prof. Mihai Stere.

Sunt, în continuare, neocupate, posturile de director sau director adjunct la Școala Gimnazială nr. 31 Constanța, la Școala Gimnazială "Adrian V. Rădulescu" Murfatlar, la Școala Gimnazială "Gheorghe Lazăr" din Corbu, la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu", la Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" din Constanța și la Liceul Agricol Poarta Albă.

"Este vorba despre situații speciale, ce vor fi analizate fiecare în parte și pe care le vom rezolva în zilele următoare. De exemplu, la Liceul «Mihail Kogălniceanu» este vizat postul suspendat al inspectorului școlar general adjunct Floriana Petre și, până nu vine de la Ministerul Educației decizia de detașare în continuare a acesteia, nu putem face detașare pentru a ocupa postul.

La Liceul «Virgil Madgearu», actualele directoare s-au răzgândit și au zis că nu vor să mai continue. Discutăm cu corpul profesoral, să vedem care sunt și propunerile lor, să avem totuși asigurate pozițiile respective.

Mai sunt directori care și-au dat demisia sau care ies la pensie, tot felul de situații pe care le vom rezolva până la 1 septembrie", a mai spus, pentru "Cuget Liber", șeful ISJ Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4967 secunde