Concurs Școala "Ion Jalea" și-a sărbătorit patronul spiritual

933

Articole de la același autor

Cunoscut pentru numeroasele monu-mente, statui, bus-turi, reliefuri, compoziții alegorice al căror autor este, sculptorul Ion Jalea a fost sărbătorit ieri, în zi de naștere, de școala constănțeană al cărei patron spiritual a fost ales.
Și pentru a simți că este sărbătoare, toți elevii Școlii nr. 24, cu mic, cu mare, în locul orelor de curs au avut la dispoziție o serie de mani-festări, printre care le enumerăm pe cele dedicate elevilor din clasele a IV-a: "Cunoaștere și interrelaționare", cercul de conversație "Mașina de spă-lat", "Baba oarba încrederii", "Engleza prin cântec și joc", "Nouă ne pasă" și "Grădina chimică".
De asemenea, au avut loc întreceri sportive, concursuri, desene pe asfalt, excursii, vizite, dar și un program artistic găzduit de sala de festivități a Liceului "Ovidius" Constanța.
Noi am ales să ne alăturăm oamenilor mari, care au avut la dispoziție o activitate intitulată "Școala părinților", susținută cu mult profesio-nalism de profesorul psiho-pedagog Elena Muși Neagu, consilierul școlii. Luat de-a dreptul cu asalt, laboratorul de informatică ce a găzduit întâlnirea a devenit neîncă-pător, foarte mulți părinți răspunzând prezent invitației conducerii școlii. Tema - "Ghid de disciplină pozitivă pentru părinți" – și-a propus să aducă la cunoștința celor mari câteva norme de disciplină fără a risca să provoace copiilor noștri anumite sentimente negative, cum ar fi: frustrare, nesigu-ranță, neîncredere, extrem de periculoase în perspectivă. "Știu că e foarte greu să jucăm rolul de modele, dar trebuie să vă spun că, din păcate, am constatat că foarte mulți copii nu mai merg spre părinți când au probleme, întrucât aceștia nu mai au timp", a afirmat prof. Neagu. Un trist adevăr, de care majoritatea suntem conștienți, dar pe care îl uităm adesea în momentele de criză.
Astfel de întâlniri precum cea de ieri, a părinților, au loc și cu alte ocazii, pentru că, așa cum ne declara directoarea instituției, Mihaela Calenici, s-a dovedit că sunt binevenite în rândul celor care își lasă cu totul copiii în grija școlii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 6.8447 secunde