Școala "Mihai Viteazul" în vizită la Grupul CEZ

370

Articole de la același autor

Câștigători ai premiului I la Concursul Eco Champions, un grup de elevi ai Școlii cu clasele I-VIII "Mihai Viteazul" din Constanța, însoțiți de cadrele didactice Carmen Badea, Maria Butnaru și directorul școlii, Ana Mihu, a fost invitat în Parcul Eolian CEZ de la Fântânele, alături de elevi ai Școlii cu clasele I-VIII "Ion Jalea" și ei participanți în același proiect.
Explicațiile le-au fost oferite de Cosmina Marin, coordonator de proiect,  care le-a spus că parcul este construit în două etape, prima fiind finalizată și aflându-se la Fântânele. Aceasta include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW  și produce energie verde din 2010.
Elevii au fost foarte impresionați de ceea ce au văzut și au mai aflat că turnurile înalte de 100 metri, care sprijină elicea și generatorul au fost construite în Germania și în China. La generatorul montat la capătul turnului există o serie de instrumente de analiză a vântului și de rotire a turbinei cu până la 720 de grade, astfel încât să poată funcționa în mod eficient. Turbina eoliană va începe să producă energie de la o viteză a vântului de 3 metri pe secundă.
Toți vizitatorii s-au arătat foarte interesați de acest parc și au pus întrebări interesante, exprimându-și  dorința de a reveni în vizită la Fântânele și de a continua proiectul Eco Champions.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.718 secunde