La trei ani de la botezul oficial

Școala nr. 7 "Remus Opreanu" și-a serbat ziua

1616
Școala nr. 7
Pe 28 noiembrie 2006, Școala nr. 23 primea numele primului prefect al Dobrogei Remus Opreanu (născut pe 22 septembrie 1844 - decedat pe 23 octombrie 1908), politician român cunoscut și pentru faptul că a susținut interesele acestui colț de Românie.
A fost, pe rând, procuror și supliant la Tribunalul de Prahova, judecător la Brăila; procuror la Curtea din Focșani, judecător și procuror general la Curtea din Craiova (1873), prefect de Putna (1876) și procuror general la Curtea de Apel din București (din 1876). În noiembrie 1878, a fost numit prefect al districtului Constanța din noua provincie, Dobrogea, atașată României în urma Congresului de la Berlin. În septembrie 1881, a demisionat și s-a stabilit la București. Ca deputat, senator de Ialomița, cât și consilier al Curții de Casație, a susținut interesele Dobrogei în Parlament. A redactat și a pus în aplicare legea pentru organizarea Dobrogei. A avut inițiativa de a ridica la Constanța statuia lui Publius Ovidius Naso, poetul latin exilat în cetatea antică Tomis.
Ieri, acestei scurte lecții de istorie i s-au alăturat festivități ce au cuprins și un moment artistic în sala multimedia, iar școala a fost împodobită sărbătorește de învățătoarele instituției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : Directoarea Școlii nr. 23 a fost demisă
Pagina a fost generata in 1.6318 secunde