Școala nu este cazarmă!

216
Profesorii de serviciu vor avea obligația să însoțească persoanele străine care intră în unitatea de învățământ cu diverse probleme, iar poarta trebuie să fie încuiată pe durata orelor, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. 


"Să fim serioși, școala nu poate fi transformată într-o cazarmă. Nu se poate spune: «Pe aici nu se trece!». Școala trebuie să fie o instituție în care oamenii învață și cum să se comporte, iar acest lucru este foarte important", a spus ministrul Educației, după ce i-a fost adus la cunoștință faptul că sunt încă unități de învățământ în care orice persoană străină poate intra fără probleme.

Ecaterina Andronescu a adăugat că este convinsă că în școală trebuie să fie niște reguli foarte precise.

"Cred că trebuie să avem niște reguli foarte precise. De exemplu, eu nu aș lăsa nicio persoană străină să se plimbe singură prin școală. Aș cere profesorului de serviciu să însoțească persoana respectivă acolo unde are treabă. Apoi, la sfârșitul întrevederii, același profesor de serviciu ar conduce spre ieșire vizitatorul. Mai mult, în timpul orelor, poarta ar trebui să rămână închisă", a precizat ministrul Educației.

Andronescu a mai spus că a recomandat deja inspectoratelor să ia aceste măsuri.

"La asta lucrăm. Am cerut deja, după evenimentele din ultimele săptămâni, ca școlile să includă aceste prevederi în regulamentele proprii. Ne-am adaptat din mers. Încercăm, împreună cu Ministerul Administrației și Internelor, să găsim cele mai bune soluții pentru stoparea violenței în școală și în afară", a declarat ministrul Educației.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 22 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Sărbătoarea Liceului de Marină
Luni, 22 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : De ce aleg studenții străinătatea
Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Magia circului" la teatrul de copii
Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Filme de weekend
Pagina a fost generata in 1.8777 secunde