Scriitorul Ovidiu Dunăreanu lansează un roman senzațional

739
Scriitorul Ovidiu Dunăreanu lansează un roman senzațional - ddd-1582276091.jpg

Articole de la același autor

Miercuri 26 februarie 2020, începând cu ora 14, Biblioteca Județeană "I.N.Roman" din Constanța, găzduiește un eveniment editorial de excepție. Scriitorul Ovidiu Dunăreanu va lansa ediția revăzută și adăugită a romanului "Lumina îndepărtată a fluviului – istorisiri din Condica marilor și micilor praznice".

Volumul este o capodoperă închinată Ostrovului natal, ținuturilor de pe malul fluviului și Dobrogei, naturii, oamenilor și istoriei zbuciumate a acestor locuri. Autorul aduce la lumină întâmplări vechi, uitate, legende din ținuturile dunărene și construiește cu măiestrie povești și mituri noi.

Avem de a face cu un roman complex, cu pagini de un mare lirism, dar și de mare forță. Autorul ne ajută să descoperim o lume teribilă, în care personajele fantastice se mișcă printre cele reale.

Prima ediție a acestui senzațional roman s-a bucurat de o foarte bună primire din partea criticii literare și s-a numărat printre puținele volume nominalizate la Premiile Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2015. Referințele critice semnate de Angelo Mitchievici, Ioan Holban, Constantin Dram, Theodor Codreanu, Vasile Spiridon, Lucia Cuciureanu, Radu Voinescu, Nicolae Oprea, Marius Manta, Lăcrămioara Berechet și Ion Roșioru, adăugate la cea de a doua ediție, fixează locul acestui roman în literatura română.

La eveniment sunt invitați să participe toți iubitorii de literatură!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4317 secunde