Se anunță noi modificări în învățământ

602
1
Se anunță noi modificări în învățământ - seanuntamodificari-1389892611.jpg

Articole recomandate

Ministerul Educației analizează în prezent posibilitatea de a modifica Legea educației pentru a introduce grupa mare în învățământul obligatoriu, a anunțat ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie.
"Grupa mare rămâne la grădiniță. Este vorba doar despre obligativitatea de a merge la grădiniță. Trebuie asumat din 2014. Dacă se ia această decizie, mergem pe 12 ani de învățământ obligatoriu. Această prevedere ar intra în vigoare din septembrie 2015", a declarat Pricopie, citat de hotnews.ro. 
Ministrul a precizat că, în prezent, sunt cuprinși în grupa mare de grădiniță 98-99% dintre copiii cu vârsta între 5 și 6 ani. 
"Exact pentru acest 1-2% dintre copiii care nu merg la grădiniță vrem să introducem învățământul obligatoriu de la cinci ani. Acest lucru va duce la creșterea duratei învățământului obligatoriu la 12 ani", a declarat Pricopie. 
Potrivit acestuia, la nivel european sunt țări unde învățământul obligatoriu începe și de la trei ani. "Sigur, nu foarte multe, dar sunt", a adăugat Remus Pricopie, pentru Mediafax. 
"Această măsură nu a fost cuprinsă în ordonanța de urgență din decembrie, pentru că nu a fost discutată suficient. Ceea ce este foarte important este că, pentru a introduce grupa mare în învățământul obligatoriu, nu este necesară o nouă infrastructură, ci măsura ar fi introdusă mult mai simplu", a explicat ministrul Educației Naționale.




Comentează știrea

INCULTUL
17 ianuarie 2014
TARA TE VREA PROST

IN FINAL TOT'' PROSTI CU DIPLOMA ''VOR IESI...MAI CONTEAZA DE LA CE VARSTA MERG IN SISTEMUL OBLIGATORIU ????

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : "Amantul perfect" vine la "Iaki"
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Nu l-au uitat pe Eminescu
Pagina a fost generata in 1.3366 secunde