Se înființează Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

129
Se înființează Teatrul Național de Operetă și Musical

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat înființarea și funcționarea Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian". Acesta se înființează prin divizarea parțială a Operei Naționale București, instituție subordonată Ministerului Culturii, teatrul preluând activitatea și atribuțiile specifice domeniului operetei și musicalului.


Teatrul se va înființa și va funcționa ca instituție publică cu personalitate juridică subordonată Ministerului Culturii, condus de un manager, în baza unui contract de manager, ce va fi coordonator terțiar de credite.


Sediul teatrului, până la transmiterea unui nou imobil în administrare, va fi în bd. Mihail Kogălniceanu nr. 70-72, sector 5 București.

Patrimoniul Teatrului Național de Operetă și Musical ,,Ion Dacian" se constituie din bunurile preluate de la Opera Națională București, afectate domeniului operetă și musical. Prin promovarea acestui act normativ se urmărește protejarea și păstrarea patrimoniului cultural național, prin individualizarea fiecărui gen artistic, în speță opera și opereta.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Au sărbătorit altfel decât colegii lor
Pagina a fost generata in 1.8956 secunde