Se modifică admiterea la Universitatea "Ovidius"

314

Articole de la același autor

La propunerea Consiliilor facultăților și cu aprobarea Consiliului de administrație și a Senatului Universității "Ovidius" din Constanța, se modifică modalitatea de admitere pentru studii universitare de licență la Facultățile de Medicină și Medicină Dentară, începând cu sesiunea iulie/septembrie 2015. 


Pentru admiterea la Facultatea de Medicină, la programul de studii Medicină, examenul include o probă scrisă, totalizând un număr de 100 de întrebări din două discipline studiate în liceu: Biologie (într-o pondere de 75%) și Chimie organică sau Fizică, la alegere (într-o pondere de 25%). 


La programul de studii Asistență Medicală Generală, examenul include o probă scrisă, totalizând un număr de 60 de întrebări din disciplina de Biologie. La programul de studii Balneofiziokinetoterapie și recuperare, admiterea se face prin concurs de dosar. Criteriul de admitere: media de admitere este media de bacalaureat. 


Încă de astă-vară, conf. univ. dr. Aureliana Caraiane, decanul Facultății de Medicină Dentară, afirma că vor interveni modificări în modul cum vor fi selectați viitorii studenți, ținând cont și de faptul că o serie de candidați au întâmpinat dificultăți în rezolvarea subiectelor de la Biologie. Așadar, din sesiunea următoare, admiterea la Facultatea de Medicină Dentară, la programul de studii Medicină Dentară, va include o probă scrisă, totalizând un număr de 100 întrebări din două discipline studiate în liceu: Biologie (într-o pondere de 75%) și Chimie organică sau Fizică, la alegere (într-o pondere de 25%). 


La programul de studii Tehnică Dentară, ponderea notei la proba de aptitudini este de 50%, iar restul de 50% este reprezentat de media examenului de Bacalaureat. În prezent, se lucrează la actualizarea bazei orientative de date, cu subiecte pentru admiterea 2015, pentru Facultățile de Medicină și Medicină Dentară, acestea urmând a fi postate pe site-urile facultăților.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5752 secunde