Senatul a decis: fără uniforme în școli!

503
Senatul a decis: fără uniforme în școli! - 1-1315998952.jpg
Legea deputatului PDL Cezar Preda, prin care se reglementa obligativitatea uniformelor școlare pentru clasele I-VIII, a fost respinsă, astăzi, de Senat, inclusiv prin votul senatorilor din arcul guvernamental.
Această propunere a fost respinsă de plenul Senatului cu 91 de voturi "împotrivă", șase voturi "pentru" și patru abțineri.
Proiectul de lege a primit avize negative atât de la Guvern, cât și de la comisiile care l-au avizat sau dezbătut pe fond.
Inițiativa senatorului PDL stabilea obligativitatea purtării unei ținute vestimentare de către elevii din cliclul primar și gimnazial.
Uniformele urmau să aibă un tipar unic - sacou/vestă, cămașă cu mânecă lungă/scurtă, pantalon/fustă, cravată/eșarfă, ecuson - asupra căruia unitățile de învățământ puteau decide în privința detaliilor: culoare, model.
Uniformele ar fi fost cumpărate de conducerea unităților de învățământ cu respectarea legislației privind contractele de achiziție publică, iar fondurile ar fi fost asigurate, în cazul elevilor cu burse sociale, de către Guvern, informează Mediafax.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4686 secunde