Deputatul Maria Stavrositu face apel către părinți

1041
Deputatul Maria Stavrositu face apel către părinți - stavrositumariastavrositu2131212-1315859230.jpg
Parlamentarul PDL de Constanța Maria Stavrositu, care face parte din Comisia pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport la Camera Deputaților, a ținut să facă un apel către părinți cu ocazia începerii noului an școlar.
"Am remarcat cu tristețe rezultatele slabe obținute, anul acesta, de elevi la examenul maturității - BACALAUREATUL. Este primul examen din viața unui tânăr care îi poate schimba decisiv parcursul în următorii ani de existență - pentru că este un examen ghilotină. Fie că suntem părinți, profesori sau politicieni, nu trebuie să rămânem indiferenți în fața acestei situații triste și extrem de îngrijoră-toare. Semnalul de alarmă a fost tras! Cu toții trebuie să fim îngrijorați de ceea ce se întâmplă cu copiii noștri, pentru că tinerii reprezintă mesajele prezentului transmise către viitor. În ei stă forța schimbării și perpetuarea valorilor oricărei țări", a transmis Maria Stavrositu, printr-un comunicat de presă.
Ea a mai precizat că educația copiilor nu trebuie lăsată totalmente în responsabilitatea școlii.
"Dincolo de cadrul instituționalizat în care se desfășoară procesul educațional, este nevoie de o implicare serioasă și susținută din partea părinților. Educația trebuie să depășească granițele școlii, iar acest lucru de cele mai multe ori nu se poate realiza în absența implicării părinților.
Se simte, mai acut ca niciodată, necesitatea reprioritizării agendei părinților, astfel că educației ar trebui să i se acorde un loc mai important decât cel pe care, poate, l-a ocupat, de multe ori, până acum. Se simte nevoia consolidării parteneriatului între școală și părinți, realizat în interesul superior al elevului", a mai precizat parlamentarul.
La final, Maria Stavrositu a urat tuturor elevilor constănțeni un an nou școlar marcat de succese, iar părinților și cadrelor didactice speranțe, idealuri și proiecte comune care să dea în viitor valoare școlii constănțene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5696 secunde