Serbarea câmpenească a Vișinei, la a cincea ediție

356

Articole de la același autor

Islazul de la marginea satului Vişina, comuna Jurilovca, va găzdui, sâmbătă după-amiază, serbarea câmpenească a comunităţii, la eveniment urmând să participe şi artişti din Bulgaria.


Unul dintre organizatorii evenimentului, Bianca Folescu, a declarat, că serbarea, ajunsă acum la a cincea ediţie, a fost întreruptă de pandemie în ultimii trei ani. Manifestarea a început mai întâi într-o gospodărie din sat, însă ulterior ea a fost mutată pe islaz pentru a putea primi cât mai mulţi meşteşugari, dar şi vizitatori, potrivit Agerpres.


„Acolo, pe islaz, bulgarii care erau majoritari în satul nostru până în anul 1940 făceau hora satului. La Serbarea câmpenească a Vişinei, veţi întâlni o suită de meşteşugari şi artizani dobrogeni, gastronomie diversă, producători locali care dezvoltă de la an la an o piaţă din ce în ce mai bogată. Venim cu gastronomia locală pe care vrem să o prezentăm tuturor ca pe o carte de bucate uitată într-un colţ şi care astăzi va fi citită de toată lumea”, a mai spus Bianca Folescu.


Ea a precizat că la Serbarea câmpenească a Vişinei vor participa şi artişti din Bulgaria, evenimentul urmând să înceapă la ora 12,00.


Serbarea este organizată de Primăria comunei Jurilovca, Asociaţia comunităţii bulgare Sfitilina şi Suvenir din Dobrogea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5825 secunde