La Teatrul de Vară Soveja

Shakespeare deschide stagiunea estivală a Teatrului de Stat

333
Shakespeare deschide stagiunea estivală a Teatrului de Stat - bogdancaragea-1308674924.jpg

Articole de la același autor

"Cum vă place", de William Shakespeare, în traducerea

lui Virgil Teodorescu, este un spectacol special montat pentru deschiderea stagiunii de vară

a Teatrului de Stat. Regia este semnată Dan Vasile, scenografia, Ana Bănică, iar ilustrația muzicală, Elena Gatcin și Dan Vasile.

Întrebat de ce a ales tocmai Shakespeare, directorul de producție Bogdan Caragea a declarat, pentru "Cuget Liber", că este una dintre cele mai reușite comedii pastorale ale Marelui Will, o frumoasă poveste de dragoste. "Din respect pentru public, ne-am dorit foarte mult să aducem ceva nou. Spectacolul va avea parte de o premieră și în sală, la toamnă, într-o altă lumină".

Regizorul Dan Vasile revine la Constanța, pe 26 iunie, pentru câteva ultime repetiții. Până atunci, a declarat, telefonic, pentru "Cuget Liber", că este nerăbdător să vadă reacția publicului din Teatrul de vară Soveja la finalul celor două ore și 40 de minute de teatru: "Piesa e gata de pe 4 iunie, când a avut loc vizionarea cu public și când, după aproape patru ore, în care i-am întrerupt pe actori numai din motive de reglaj al luminilor, spectatorii aflați în sală au reacționat foarte bine. Dacă și copiii de 8 ani au avut răbdare până la capăt, este un semn că piesa este bună. E mai dificil cu adaptarea ei la open space (spațiu deschis - n.r.). Una este lumina de interior, alta este cea de pe un teatru de vară. Nici micile incidente nu pot fi prevăzute la fel de bine ca într-un spațiu închis. Și, cu toate acestea, mă simt foarte onorat să deschid stagiunea estivală a Teatrului de Stat. N-am mai montat în aer liber, unde atmosfera e cu totul alta. Acolo ritmul trebuie să fie mai alert și tocmai de aceea nici nu mi-aș dori să întrerup cu o pauză crescendo-ul spectacolului. Textul piesei «Cum vă place» este extrem de modern și cinematografic scris, așa încât sper să placă publicului. Unii regizori au ajuns să servească oamenilor experimente în schimbul frustrărilor personale, ceea ce este foarte trist".

Așadar, sâmbătă, 2 iulie, de la ora 21, Teatrul de Stat Constanța vă invită la premiera "Cum vă place". Prețul unui bilet este de 30 lei.

Din distribuție fac parte: Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Nicodim Ungureanu, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Axel Moustache / Pavel Bârsan, Alexandru Mereuță, Iulian Enache, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Dana Dumitrescu, Nina Udrescu, Liliana Bărăscu.

v v v

Până pe 14 august, se vor mai juca pe scena Teatrului de Vară "Soveja" următoarele cinci spectacole ale Teatrului de Stat: "Gâlcevile din Chioggia", "Bolnavul închipuit", "Omul, bestia și virtutea", "Să ne răzbunăm, iubito!", "Luna de miere". De asemenea, directorul Bogdan Caragea mizează foarte mult pe colaborarea cu impresarul Eugen Pătrașcu pentru aducerea altor spectacole din țară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9053 secunde