Siguranța navigării pe internet, dezbătută la Liceul "Callatis"

431
Siguranța navigării pe internet, dezbătută la Liceul

Articole de la același autor

Liceul Teoretic "Callatis" s-a alăturat unităților școlare din peste 100 de țări din întreaga lume pentru a sărbători Ziua Siguranței pe Internet.

Ajunsă la a XIII-a ediție, Safer Internet Day 2016 este organizată la nivel european cu sprijinul Comisiei Europene. În România, coordonatorul național al proiectului este Organizația "Salvați Copiii".

Acțiunea de informare "Siguranța online în viața ta" a fost coordonată de profesorul psiholog Carmen Faliboga și voluntarii Organizației "Salvați Copiii" - filiala Constanța.

Mesajul campaniei l-a constituit utilizarea într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile, necesitatea introducerii unor măsuri de siguranță în ceea ce privește folosirea și accesul la noile tehnologii și care a fost transmis la nivelul celor 24 de clase, dintre care 12 clase primar, opt clase gimnaziu, patru clase liceu și recepționat de peste 700 de elevi.

"Introducerea unor noțiuni și măsuri de siguranță care vizează practica cu privire la folosirea noilor tehnologii de către elevi, reprezintă o prioritate pentru școala noastră", a declarat prof. Luminița Pătrînoiu, director al Liceului "Callatis".

De asemenea, psiholog Carmen Faliboga este de părere că siguranța copiilor nu este un lux, ci o necesitate, în fiecare moment. "Nu mai este un secret că elevii petrec din ce în ce mai mult timp pe Internet. Prin aceste ore de informare, de conștientizare a posibilelor riscuri, școala ia măsurile necesare ca experiența online a celor mici să fie una cu impact pozitiv în dezvoltarea lor. Recomandăm părinților să continue demersul nostru", a mai afirmat același psiholog. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.098 secunde