Simpozion dedicat Episcopului Locotenent Eugeniu Laiu

241
Pe data de 1 aprilie 2012, se împlinesc 45 de ani de ani de la mutarea la Domnul a celui de-al treilea ierarh al Episcopiei Constanței (înființată în anul 1923), PS Eugeniu Laiu. Cu acest prilej, sâmbătă, 31 martie, va avea loc pomenirea ierarhului tomitan.
Astfel, la ora 9.00, este programat parastasul oficiat de pr. Ciprian Stoichin la biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena - I" din Constanța, locul unde PS Eugeniu Laiu a fost instalat Episcop Locțiitor al Constanței pe 1 noiembrie 1942, de la ora 10.00, Înaltpreasfințitul Teodosie îi va oficia pomenirea la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", iar la ora 11.00, va avea loc vernisarea expoziției "Episcopul Eugeniu Laiu în fotografii de epocă", expoziție organizată și prezentată de Ionuț Druche în Sala Magna din Palatul Arhiepiscopal.
Nu în ultimul rând, de la ora 11.30, este programată prezentarea vieții și activității celui de-al treilea episcop al Constanței de către Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și părintele arhimandrit Paisie Fantaziu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3763 secunde