UDTR a organizat un simpozion dedicat femeilor de etnie turcă

414
UDTR a organizat un simpozion dedicat femeilor de etnie turcă - udtrziuafemeii007-1331222637.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România a marcat Ziua Internațională a Femeii cu o zi în avans, pe 7 martie, prilej cu care s-a desfășurat simpozionul cu tema: "Implicarea femeii de etnie turcă în viața socială". Potrivit purtătorului de cu-vânt al UDTR, Sorina Asan, peste 250 de femei de etnie turcă de la filialele UDTR din Constanța, Galați, Cobadin, Cumpăna, Amzacea, Techirghiol și Mangalia s-au reunit la Constanța pentru a dezbate câteva din problemele cu care se confruntă în viața socială. Ea a precizat că cea mai dezbătută problemă a fost cea a lipsei locurilor de muncă pentru tinerele de etnie turcă, absolvente de studii superioare.

"Lipsa locurilor de muncă pentru persoanele cu studii superioare nu afectează numai etnia noastră ci este generalizată la nivelul întregii țări. O soluție pentru tineri ar fi să învețe să realizeze proiecte și să acceseze fonduri europene în domeniile în care dețin specializări. Astfel, s-ar mai diminua exodul tinerilor spre țările europene afectate mai puțin de criza economică", a spus Melec Amet, președintele comisiei de femei din cadrul UDTR.

Simpozionul s-a încheiat cu o serată turcească, în acordurile ritmurilor orientale.

La eveniment a participat și Füsün Aramaz, consulul general al Repubilcii Turcia la Constanța, precum și viceconsulul Șebnem Ayșe Manav. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Martie 2012
Stire din Social : Câte femei sunt în România
Miercuri, 07 Martie 2012
Stire din Monden : Cele mai mari mituri despre sex
Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Stire din Fun : Analiza chimică a femeii
Pagina a fost generata in 0.3635 secunde