Simpozion internațional la Universitatea "Andrei Șaguna"

343
Simpozion internațional la Universitatea
Vineri, 7 decembrie, în Aula Magna, începând cu ora 14, Universitatea "Andrei Șaguna" organizează, în parteneriat cu Asociația "Pro Basarabia și Bucovina" și ASTRA "Andrei Șaguna – Dobrogea", Simpozionul Internațional "1918 – anul reîntregirii naționale".

La manifestare vor participa prof. univ. dr. Gheorghe Palade de la Universitatea de Stat a Moldovei, prof. univ. dr. Nicolae Ciubotaru de la Universitatea Pedagogică "Ion Creangă" din Chișinău și prof. univ. dr. Ion Coja de la Universitatea București, parlamentari, reprezentanți ai administrației publice locale, reprezentanți ai comunităților etnice din Dobrogea, oameni de cultură, cadre didactice din preuniversitar și universitar și studenți.

Simpozionul va debuta cu prezentarea unor comunicări științifice cu privire la importanța Marii Uniri din 1918 și va continua cu lansarea cărților "Basarabia, te iubesc!" (Traian Brătianu), "Românii, Basarabia și Transnistria" (Ioan Popa și Luiza Popa), "Epopeea Libertății. Războiul de la Nistru" (Anatol Munteanu).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4606 secunde