Situație incredibilă la Școala nr. 16 din Constanța. Copii cu flori, într-o clasă fără... învățătoare!

25758
5
Situație incredibilă la Școala nr. 16 din Constanța. Copii cu flori, într-o clasă fără... învățătoare! - scoala-1505123162.jpg

Articole de la același autor

Nu toți copiii din Constanța au avut parte de un debut fericit de an școlar. Dincolo de festivități, discursuri, preoți și consilieri, s-a înregistrat și un eveniment deloc plăcut, greu de înțeles cum de este posibil în anul de grație 2017. Despre ce anume este vorba, aflați din rândurile următoare, trimise de Cătălina T., o constănțeancă nemulțumită de situația prin care trebuie să treacă al său copil și colegii lui. 


"Vă scriu iar cu privire la problema clasei a IV-a din Școala nr. 16. Anul trecut, vă spuneam că o vor da afară pe cea de-a treia învățătoare a copiilor, cea care - în sfârșit! - era ce trebuie. Au dat-o afară. Nu mai repet motivele. Iar acum, în prima zi de școală, au venit copiii cu flori într-o clasă fără… învățătoare! Nu au cadru didactic pentru acești copii. Singurul răspuns transmis prin laboranta școlii a fost: «Sperăm să vină cineva mâine». Nu știu cum se fac «cărțile» în școli azi, dar să dai afară un om iubit de copii și să îl înlocuiești cu absolut nimic este o idioțenie, o bătaie de joc. E o lipsă de respect față de copiii noștri. Fix asta îi învățăm: cum să li se rupă de tot!", a transmis, supărată, mama unuia elev al Școlii nr. 16. 


Legat de acest subiect, "Cuget Liber" ridică o serie de întrebări, așteptând răspunsuri atât de la conducerea Școlii nr. 16, cât și de la șefii ISJ Constanța. 


Așadar: 


- Cum de a fost posibil ca, timp de trei ani, clasa respectivă să aibă nu mai puțin de trei învățătoare? 


- Cum de este posibil ca o școală din oraș să nu aibă titular pe post, în condițiile în care profesorii se plâng că nu există posturi și sunt nevoiți să facă naveta la kilometri buni departe de casă? 


- A fost oare scos la concurs acest post? Și dacă da, sub ce formă? Titularizare sau detașare? 


- Există un titular pe post aflat în concediu de maternitate sau plecat prin minister și i se păstrează catedra? Dacă nu, de ce nu este scos la concurs? 


- Cum de este posibil ca școala să înceapă fără personal complet? De ce nu există la ora actuală un învățător, titular sau suplinitor? 
Comentează știrea

ISJ
11 septembrie 2017
CORUPTIE

Posibil e tot astfel cum o invatatoare ce a obtinut calificativul de 9,50 in 2017, nu a putut obtine in Septembrie decat un post la Valu lui Traian. Onoare muncii - Traiasca P.C.R.!

Părinte
11 septembrie 2017
Iată că este posibil

Sunt părintele unei eleve in prezent în clasa a opta. Aceeași problemă a întâmpinat-o și fiica mea in clasele I-IV În patru ani a avut cinci învățătoare. În clasa I a avut două, câte una pe semestru, iar apoi alte învățătoare in fiecare an. E dezastru in sistemul de învățământ.

Popescu
11 septembrie 2017
Posturi blocate

Cumva directorul care dosea posturi este acum director la Școala nr. 29???? Verificați daca in aceasta școala predau la I-IV pensionari in loc sa se angajeze tineri capabili care iau note f mari la titularizare sau suplinire. De 27 de ani este aceeași măgărie legate de posturi

Alina
11 septembrie 2017
Profesor injosit

Anul acesta am vrut sa intru in invatamantul de stat, pana acum am predat numai la privat limba germana si am lucrat in mediul corporatist. Am alergat pe la isj cu intrebari si dosare unde am fost tratata de fiecare data cu o nesimtire de nedescris si am fost umilita mereu cand am cerut o informatie.Am acasa colectie de diplome si cursuri si module psihopedagogice pe germana, economie, sanatate (farmacie) si mi s a ras in nas la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta ca nu pot sa predau nimic, ca nu este nici un post disponibil. Am incercat sa ma inscriu in "cursa" pentru necalificati unde de asemenea nu am reusit nici macar sa obtin informatia referitoare la actele necesare dosarului pentru a putea preda, iar daca citeste cineva acest mesaj as vrea sa dati o fuga pe la inspectorat si sa verificati care erau pasii pentru a preda ca necalificat, precum si "amabilitatea" angajatilor isj. Pe site ul isj trebuia sa intri pe un forum, de acolo te redirectiona pe nu stiu ce site unde aveai nevoie de un user si o parola pe care trebuia sa le cauti nu stiu unde etc, pe scurt nici macar informatia inscrierii nu era la vedere, iar procesul extrem de dificil: depunerea unui dosar foarte consistent pentru care trebuia sa mai alergi cateva zile, apoi depunerea dosarului si sustinerea testarilor nu la inspectorat, ci la Scoala nr 38 Constanta. Evident ca in momentul in care am incercat sa mi depun dosarul a foat respins fiind incomplet (mai aveam nevoie de o adeverinta in original de la ultimul angajator care nu e din Ct si pe care o aveam in copie de pe mail). Dupa drumuri batute aiurea pe la inspectorat degeaba, incercari esuate, acte legalizate, xeroxate, cazier, adeverinta medicala etc am capitulat si mi am dat seama ca nu are rost oricum stresul pentru cei 1500 lei salariul pe care ii castig doar dintr o saptamana relaxata de meditatii. Dar vroiam sa predau de placere si pentru ca la scoala unde aveam de gand sa activez este criza de profesor de germana, m am interesat direct. Probabil ca si anul acesta copiii vor face anumite materii cu femeia de serviciu sau mai stiu eu cu ce pers total necalificate. Mi am propus sa incerc si la anul sa ma inscriu din ambitie si sa inregistrez absolut tot, anumiti oameni nu au ce cauta la isj si in invatamant si trebuie sanctionati, dar daca nu se plange nimeni oficial, nu se ia nici o masura.

Cetatean
12 septembrie 2017
Coincidență stranie

Da! Culmea ! La scoala 29 preda si anul acesta o pensionară la clasa a 4-a. Chiar nu se găsea pentru copiii nostri un om în activitate dar fără post??? Chiar pensionarii ăștia sunt de neînlocuit??? Și parcă si la sedinta de suplinitor educatie fizica s au dat mai întâi posturile vacante pensionarilor si tinerii profesori au rămas fără slujbe. Deci unii au două venituri de la stat si altii nimic. Cum e posibil asa ceva in 2017??? Ia verificati! Sa vedeti si dvs.!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8355 secunde