Sondaj de opinie FNAP. „Procentul de vaccinare al profesorilor transformă, brusc, școala într-un loc sigur”

2223
Sondaj de opinie FNAP. „Procentul de vaccinare al profesorilor transformă, brusc, școala într-un loc sigur” - bursalocurilor-1636187118.jpg
Federația Națională a Asociațiilor de Părinți-Învățământ Preuniversitar a lansat un sondaj de opinie cu întrebarea „Vaccinarea profesorilor schimbă ȘCOALA?”, cu următoarea motivare:

„Dragi elevi, părinți și profesori,

DECIZIA Ministrului Educației a fost luată unilateral, fără consultarea noastră.

Noi considerăm că fiecare elev, părinte și profesor are o voce care trebuie auzită.

Propunerea inițială a fost ca școlile să se deschidă fizic dacă se întrunesc mai multe condiții (rata incidenței în localitate, asigurarea testelor non-invazive în şcoli, rata de vaccinare a profesorilor și elevilor, etc).

Astăzi aflăm că procentul de vaccinare al profesorilor transformă, brusc, școala într-un loc sigur.

Vă rugăm să ne spuneți care este opinia dumneavoastră!”.

Reamintim că, ieri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a ținut să remarce faptul că organizația „care vorbește în numele tuturor părinților din România, bine, poate mai puțin al meu” – referindu-se cel mai probabil la Federația Asociațiilor de Părinți, nu îl reprezintă, în calitate de părinte, pentru că nu și-a dat „dreptul de reprezentare” acesteia.

„Îmi este greu să mă pronunț în numele părinților. Știu că există o singură organizație care vorbește în numele tuturor părinților din România, bine, poate mai puțin în numele meu, pentru că și eu sunt părinte și nu mi-am dat dreptul de reprezentare unei singure organizații. Deci nu o să mă exprim în numele părinților. Dar pot să vă spun că sunt impresionat de progresul ratei de vaccinare în rândul elevilor”, afirmând că Valeriu Gheorghiță l-a informat că s-a ajuns la 8.000 de vaccinări pe zi (?!?).

S-ar părea că nici relația cu Consiliul Național al Elevilor nu mai este atât de bună, ambele organizații solicitând folosirea ratei de incidență – cu un prag de 6 la 1000 – pentru deciziile privind funcționarea școlii față în față versus online.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3524 secunde