Sora lui Jean Constantin, primul director al Școlii "Remus Opreanu"

1518
În fiecare an, ziua de 23 noiembrie reprezintă pentru Școala cu clasele I-VIII "Remus Opreanu" din Constanța o zi specială

Ieri, elevii și cadrele didactice au sărbătorit cinci ani de când instituția a primit numele întâiului prefect al Constanței, Remus Opreanu, după reintegrarea Dobrogei la patria mamă, la data de 14 noiembrie 1878. Această sărbătoare coincide fericit cu momentul în care, pe 23 noiembrie 1878, s-au reinstalat administrația românească și armata română în Constanța. Astfel, momentul este încărcat de profunde semnificații pentru toți românii.

"Festivitatea dedicată acestei aniversări, la care au participat cu emoție actuali și foști profesori, alături de elevii școlii și de părinții acestora, a avut ca invitat de onoare un valoros dascăl și om de cultură al județului, doamna Ileana Jean, primul director pe care l-a avut școala de când funcționează în actuala clădire, din anul 1966. Școala a fost deosebit de onorată de prezența în cadrul festivității a domnului prefect al județului Constanța, Claudiu-Iorga Palaz și a doamnei Corina Cușa, șeful Cancelariei Prefectului, și fost dascăl al școlii", a declarat prof. Mirela Stoica, directorul Școlii "Remus Opreanu".

Programul a mai cuprins și alte activități, cum ar fi cercuri literare și științifice, concursuri, puneri în scenă ale unor piese de teatru, ateliere tematice, competiții sportive, în care au fost implicați toți elevii școlii.

În cadrul manifestărilor dedicate acestui eveniment, Școala cu clasele I-VIII "Remus Opreanu" Constanța a organizat și "Ziua porților deschise", ocazie cu care elevii claselor I-IV, îndrumați de învățătoare, i-au întâmpinat cu drag pe viitorii școlari, preșcolarii din grădinițele din apropiere, cu scopul de a le face cunoscută oferta educațională și de a familiariza preșcolarii cu școala.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Cine ajunge director de școală la țară
Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Cine este bau-baul din școli?
Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Joi și vineri nu fac școală
Pagina a fost generata in 0.2885 secunde