Sorin Cîmpeanu: Am asigurări că vaccinarea profesorilor va începe înainte de 8 februarie

285
Sorin Cîmpeanu: Am asigurări că vaccinarea profesorilor va începe înainte de 8 februarie - sorincimpeanu-1611415850.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că are asigurări că vaccinarea angajaților din învățământ va începe înainte de 8 februarie, dată la care începe semestrul al doilea.


„Am asigurarea coordonatorului campaniei de vaccinare că înainte de 8 februarie va începe acest proces destinat personalului din învățământ”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.


Întrebat dacă este timp, astfel încât profesorii să fie imunizați până la 8 februarie, ministrul Educației a spus: „Nu, categoric nu, și chiar dacă ar fi timp să se vaccineze, vaccinul își produce efectele după ce a fost făcut și rapelul, deci evident nu este timp fizic. Însă, preocuparea noastră este, și am mai mult decât încrederea în discuțiile cu coordonatorul campaniei de vaccinare doctorul Valeriu Gheorghiță, că înainte de începerea semnestrului 2 personalul din învățământ va beneficia de prioritate într-o modalitate foarte clar definită, fără a afecta niciuna dintre planificările deja făcute”, a mai spus ministrul.


Ministerul Educației a anunțat, pe 15 ianuarie, că 45,06% din totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar au spus deja că vor să se vaccineze, adăugând că multe persoane nu au răspuns nici da, nici nu, pentru că perioada în care trebuiau să răspundă s-a suprapus cu vacanța. În ceea ce privește mediul universitar, 59,64% din totalul profesori au răspuns că sunt dispuși să se vaccineze.


Peste 120.000 de angajați din învățământ care intră în contact direct cu elevii vor avea prioritate la vaccinare înainte de 8 februarie, când urmează ca școlile să înceapă fizic, a anunțat miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, adăugând ulterior că mizează pe colaborarea cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a găsi o soluție în acest sens.


Între timp însă, profesorii care doresc să se vaccineze nu reușesc să se programeze pe platformă, iar cei care reușesc, găsesc cel mai des locuri în martie sau aprilie, au precizat liderii sindicali din învățământ pentru HotNews.ro, care spun că așteaptă o „soluție” de la Guvern.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8721 secunde