În acest week-end

Spectacole pe alese pentru constănțeni

392
2
Spectacole pe alese pentru constănțeni - napasta18-1357918932.jpg
Sâmbătă, 12 ianuarie, constănțenii vor avea de ales între spectacolul de la Teatrul de Stat "Titanic Orchestra" de Hristo Boytchev, cu Georgiana Mazilescu / Paula Prodan, Marian Adochiței, Cosmin Mihale, Andrei Cantaragiu / Remus Archip, Ionuț Alexandru, Laura Crăciun în distribuție, sau opereta "Mam’zelle Nitouche", de Florimond Herve. Programată la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" de la ora 19, opereta îi va avea ca protagoniști pe Smaranda Drăghici, Bogdan Sandu, Ionela Duma, Daiana Gavrilescu, Doru Iftene, Mihaela Ionescu și Marius Eftimie. 


Opereta "Mam‘zelle Nitouche" a fost reprezentată în premieră în 1883 la Teatrul de Varietăți din Paris, și a fost filmată în 1912, 1931 și 1954. Subiectul operetei, care cuprinde multe aspecte luate chiar din viața compozitorului, are un conținut social, care ridiculi-zează principiile și metodele de educație folosite în pensioanele de călugărițe, unde elevele primeau o educație artificială, ruptă de viață, departe de realitate, erau îmbâcsite de predici religioase, de falsă pioșenie, transformându-le în mironosițe acre și speriate, niște biete ființe rătăcite. Totodată satirizează obiceiurile rele deprinse de ofițeri care dădeau exemple negative subalternilor, precum și concepțiile nesănătoase despre căsătorie, care se manifestau în societatea burgheză.

Iubitorii operetei din orașul Constanța au ocazia să vadă pusă în scenă una dintre cele mai valoroase operete ale epocii ei, în interpretarea artiștilor Teatrului Național de Opera și Balet "Oleg Danovski". Spre deosebire de alte spectacole muzicale montate pe scena TNOB "Oleg Danovski",

în care momentele coregrafice sunt realizate de către balerinii profesioniști ai teatrului, pentru "Mam’zelle Nitouche" soliștii vocali și artiștii lirici au acceptat provocarea de a interpreta dinamica și inspirata coregrafie rea-lizată de către maestrul Mihai Mândruțiu.

Duminică, 13 ianuarie, de la ora 19, Teatrul de Stat a reprogramat drama în două acte "Năpasta", de I.L. Caragiale, în regia lui Sorin Militaru și scenografia Mariei Nicola.

Tot duminică, 13 ianuarie, de la ora 11, își reia activitatea și Teatrul pentru copii și tineret cu spec-tacolul "Albă-ca-zăpada", o adaptare modernă, ușor parodică, după povestea cu același nume de Frații Grimm. Și chiar dacă imită povestea, piesa nu se abate de la subiectul original, reușind să păstreze farmecul, inocența și misterul, mult îndrăgite de copii. "Albă-ca-zăpada" este o combinație magică între oameni și păpuși, într-un decor feeric și inspirat, realizat de Daniela Drăgulescu, pe muzica antrenantă și adecvată compusă de Liviu Prossi și în stilul regizoral, deja cunoscut, filmic și cu mult umor al regizorului Bogdan Drăgulescu.


Comentează știrea

melobazuka
13 ianuarie 2013
ce sa fac? iubesc opera!

Cu adevarat inspirate momentele coregrafice din Mam'zelle Nitouche, ca si din celelalte spectacole, semnate de coregraful Mindrutiu. Felicitari, e foarte placut ochiului nostru si artistii din Constanta arata astfel ca pot mai mult decat sunt "constransi" sa faca. E nevoie de cineva vizionar, care sa scoata la lumina talentul. Zic asta ptr ca in rest...spectacolul a fost cel mai prost din ultimii mei40 de ani ca spectator al acestei scene! De ce insistati cu oameni care dovedesc ca nu pot? Asa nu se ajunge la progres. Ii distribuiti din mila? Dar de spectatori nu va e mila? Voci de camin cultural, interpretari "actoricesti" pentru care eu le picam la examen, roluri neinvatate, plictis si lehamite pe scena. Eu nu am platit ptr bataia de joc. Ce pacat, dupa ce toamna a fost minunata, cu spectacole superbe! Am avut langa mine spectatori care au vorbit tot timpul la telefon. Pana la urma, asa spectacol, asa public. Sper la Vaduva Vesela sa nu mai am asemenea experienta trista. Eu as da pe cativa afara, dintre cei responsabili de esecul acestui spectacol. Dar la sfarsit am aplaudat cu totii. Stiti de ce? Pentru speranta, pentru artistii care au murit iubind aceasta institutie si pentru cei care inca o mai iubesc. Sa dea Dumnezeu sa se intample o minune, sa dispara "nepotii" si sa se destepte directoarea. La multi ani!

seren
14 ianuarie 2013
frumos

a fost excelent concertul de vineri!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Iată vin colindători!
Pagina a fost generata in 0.2273 secunde