Spectacolul "George Dandin", de Molière, în premieră la Teatrul pentru Copii și Tineret

128
Spectacolul
În această perioadă, echipa Teatrului pentru Copii și Tineret repetă pentru un nou spectacol dedicat publicului tânăr. Este vorba despre o comedie de Molière, "George Dandin", scrisă de marele dramaturg în anul 1668.
Temele aduse în discuție de auto-rul francez sunt respectul pentru instituția căsătoriei, importanța dată moralei, diferențele sociale dintre țărani și nobili și căsătoriile aranjate, cu accent pe situația lui Dandin. Acesta regretă mariajul cu Angelique, care se bucură de un statut social mai înalt, astfel, Dandin trebuie să îndure, cu răbdare, capriciile extravagante ale soției sale. Când descoperă că soția îl înșeală, hotărăște să dea în vileag acest lucru, dar, în cele din urmă, totul se întoarce împotriva lui. Așa că este nevoit să se resemneze, asumându-și rolul de "soț păcălit". Alături de Dandin. Pe scenă vor mai fi întruchipate personajele: Angélique, domnul de Sotenville, doamna de Sotenville, Clitandre, Claudine, Lubin și Colin.
Din distribuția spectacolului vor face parte: Dan Minciună, Ioana Bârcă, Remus Archip (colaborator al Teatrului de Stat), Magda Vernescu, Daniela Manolache, Alin Constantinescu și Victor Petcu.
Regia și scenografia sunt semnate de Mihai Constantin Ranin, care a mai colaborat cu teatrul constănțean și pentru spectacolul de animație "Visele".
Săptămâna viitoare va avea loc avanpremiera, iar la începutul lunii decembrie publicul va putea vedea spectacolul "George Dandin" în premieră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.657 secunde