Pentru cadrele didactice

Cele șapte zile fără plată se vor lua în vacanța de iarnă

1678
Cele șapte zile fără plată se vor lua în vacanța de iarnă - 06c2b42895615b3e90455dc260b9f379.jpg
Ieri, printr-o notă transmisă de Ministerul Educației, Cercetării și Inovării, se oferă personalului didactic din învățământ trei variante de aplicare a prevederilor art. 10 din Legea nr. 329/2009, mult-discutatele zile de concediu fără plată care din 10 au ajuns șapte. Prima variantă este acordarea de zile libere fără plată în perioada 21-24 decembrie 2009, dar reducerea cheltuielilor în luna noiembrie cu 15,5%, și încă trei zile – 28-31 decembrie 2009, cu reducerea de 15,5% pe luna decembrie. A doua variantă propune reducerea programului de lucru, fără a afecta norma didactică de predare-învățare, iar cea de-a treia le combină pe primele.
La sediul Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar, filiala Constanța, au avut loc ieri discuții aprinse în comisia paritară sindicat-inspectorat școlar, liderii susținând varianta unor zile libere pe datele de 24, 25, 26 și 30 noiembrie, respectiv 15, 16 și 17 decembrie 2009. Ceea ce ar fi însemnat că săptămâna viitoare elevii ar fi avut o minivacanță, iar în luna decembrie ar fi intrat în mult-așteptata vacanță de iarnă mai devreme cu trei zile. Prof. Mihai Contanu, vicepreședintele sindicatului constănțean, a declarat pentru "Cuget Liber" că directorii au posibilitatea să opteze pentru una dintre variantele propuse fie de minister, fie de sindicat: "Spre deosebire de alte sectoare bugetare, noi am întors astăzi (marți, 17 noiembrie – n.r.) legea pe toate părțile, de așa manieră încât să luăm în calcul toate inconvenientele ce ar decurge. Din păcate, noi credem că nu va fi ceva unitar, unii directori consi-derând deja o bătaie de joc ca zilele fără plată să fie efectuate în vacanța de iarnă".
Și aceasta pentru că reprezentanții inspectoratului școlar sunt de părere că absența profesorilor și, implicit, a elevilor de la ore ar duce la întârzieri nepermise în parcurgerea programei școlare, afectând pe mai departe susținerea examenelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7166 secunde