Spectaculos! 10 nominalizări pentru artiștii Teatrului "Oleg Danovski"

264
Spectaculos! 10 nominalizări pentru artiștii Teatrului

Articole de la același autor

Cel mai grandios eveniment al scenelor lirice românești - Gala Premiilor Operelor Naționale - va avea loc, în acest week-end, la București.

Cea de-a IV-a ediție va fi găzduită, duminică, 18 decembrie, începând cu ora 21, pentru prima dată, pe scena Operei Naționale București, prilej cu care primarul Capitalei, Gabriela Firea, va acorda premiul pentru cel mai bun spectacol de operă.

Invitatul de onoare al acestei ediții este celebrul tenor Roberto Alagna, care va cânta pentru prima dată pe o scenă din România.

Marele Premiu al Galei îl va primi celebra soprană de origine română Nelly Miricioiu, acesta fiindu-i înmânat de către Alteța Sa Regală Principele Radu al României. Tot cu această ocazie, sopranei i se va conferi titlul de "Cetățean de Onoare" al Municipiului Iași, înmânat de către primarul Iașiului, Mihai Chirică.

În cadrul Galei, se vor acorda 15 premii în competiție și 12 premii de excelență, dar și pentru întreaga activitate.

După ce anul trecut s-a bucurat, la Iași, de o apreciere deosebită, la aceeași gală, Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța a primit, de data aceasta, 10 nominalizări: cel mai bun spectacol de balet - "Crăiasa zăpezii"; cel mai bun spectacol românesc -baletul "Enesciana"; cel mai bun coregraf - Horațiu Cherecheș; cele mai bune decoruri și cele mai frumoase costume - Natalia Kornilova; cea mai bună soprană - Laura Eftimie; cel mai bun balerin - Adrian Mihaiu; cea mai bună balerină - Irina Ganea Mihaiu; cel mai bun debut feminin - Lucia Mihalache; cel mai bun debut masculin - Răzvan Săraru.

Și toate acestea la cea mai importantă manifestare culturală pe plan național, Gala Premiilor Operelor Naționale, motiv de maximă mândrie pentru Daniela Vlădescu, directorul acestui teatru, care ar fi meritat nominalizată pentru munca depusă la realizarea Festivalului Internațional al Operei și Dansului, pe care l-a adus la cea de-a 42-a ediție.

Felicitări valoroșilor noștri artiști! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Seară lirică,  la Teatrul  "Oleg Danovski"
Sâmbătă, 08 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Pe scenele teatrelor constănțene
Pagina a fost generata in 0.5026 secunde