Stagiu în Polonia pentru liceenii de la Colegiul de Marină

142
Ca urmare a derulării proiectului "Mobilitate pentru o bună inserție profesională pe piața europeană a muncii în domeniul IT", în perioada 11-31 martie se desfășoară stagiul de practică comasată, în Wroclaw, Polonia, prin plasament transnațional, a 15 elevi de clasa a XII-a, calificarea "Tehnician operator tehnică de calcul" de la Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" Constanța,

Partenerii sunt două instituții din Polonia, Centrum Ksztalcenia Praktycznego, organizația de primire din Wroclaw și Futurum, organizația intermediară care oferă sprijin în organizarea mobilității.

Proiectul și-a propus să sprijine participanții pentru formarea profesională în vederea dobândirii competențelor tehnice specializate în domeniile Mentenanței sisteme-lor de calcul și a rețelelor de calculatoare și a Detectării defectelor într-un mediu European, în scopul creșterii șanselor de angajare și participare pe piața muncii europene.

Elevii vor lucra cu tehnică performantă, se vor familiariza cu activități de mentenanță, cu programe de diagnosticare hardware. Recunoașterea și certificarea competențelor dobândite pe perioada stagiului se vor concretiza la finalul mobilității prin acordarea certificatelor Europass Mobility.

Prin pregătirea lingvistică și culturală, organizată în țară și pe durata mobilității, dar și prin contactul cu actualitatea și ten-dințele socio-culturale europene, participanții își dezvoltă compe-tențele lingvistice, interculturale și sociale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5409 secunde