Standul României la Frankfurt, dotat cu 462.000 de lei

361
Ministerul Culturii și Cultelor (MCC) investește anul acesta suma de 462.000 de lei pentru standul României la Târgul de Carte de la Frankfurt, unde vor fi prezente aproximativ 30 de edituri românești, pe o suprafață de expunere mai mare decât în anii trecuți, de peste 140 de metri pătrați.
Piața de carte din România va fi reprezentată și anul acesta la Târgul de Carte de la Frankfurt, cea mai mare manifestare de gen, prin prezența a 30 de edituri, membre ale Asociației Editorilor din România și Federației Editorilor și Difuzorilor de Carte din România, instituții cărora MCC le-a lansat invitația de participare la târg. Standul României va cuprinde peste 1.000 de cărți, atât colecții de autori români, cât și traduceri.
Evenimentele care vor avea loc la standul României includ o lectură după "Rață cu portocale" ("Ente mit Apfelsine") de Horia Gârbea, în prezența autorului, programată pe 16 octombrie.
Gabriela Adameșteanu va fi de asemenea prezentă la Frankfurt pentru lecturi și prelegeri, în ziua de 17 octombrie, alături de Jean Mattern (editorul francez al Gabrielei Adameșteanu, de la Gallimard), Silvia Querini (editorul spaniol, Lumen, parte a grupului Random House Mondadori), criticul literar Daniel Cristea-Enache și traducătorul german Georg Aescht.
Scriitoarea va participa și la o dezbatere pe tema "Literatură și exil", alături de Norman Manea, pe 18 octombrie, eveniment organizat de MCC și Editura Polirom, la care sunt publicați cei doi autori. Gabriela Adameșteanu și Norman Manea vor dezbate acest subiect alături de traducatorul german Georg Aescht, criticul literar Carmen Mușat (redactor-sef al săptămânalului "Observator cultural") și criticul literar Daniel Cristea-Enache (consilier editorial al Editurii Polirom, coordonatorul proiectului "Opere"), iar discuția va fi moderată de scriitoarea și jurnalista Rodica Binder (Radio Deutsche Welle).
În aceeași zi, va avea loc la standul României lansarea seriei de autor "Norman Manea". Cărțile lui Manea vor fi prezentate de Carmen Mușat, în prezența autorului și a agentului său literar Andrew Wylie și, totodată, alături de editorii străini ai scriitorului român care trăiește în SUA, din: Spania - Beatriz de Moura (Tusquets), Italia – Luca Formeton (Saggiatore), Franța - Bernard Comment (Seuil), Germania – Michael Kruger (Hanser).
Târgul de Carte de la Frankfurt, cel mai mare eveniment dedicat pieței mondiale de carte, va avea loc în perioada 15-19 octombrie, iar țara invitată a acestei ediții este Turcia. Evenimentul va cuprinde expoziții de carte, lecturi, seminarii și ateliere, filme, concerte și spectacole de teatru, care vor avea loc în principal la Frankfurt și Berlin, dar și în alte orașe din Germania.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6526 secunde