Statutul Studentului trebuie introdus în universități

254
Ministrul delegat pentru învățământ superior, Mihnea Costoiu, a făcut un apel către universități să adopte și să implementeze în perioada următoare Statutul Studentului, așa cum prevede legislația în domeniu.


"E foarte important ca universitățile să înțeleagă necesitatea adoptării Statutului Studentului, Legea educației prevede explicit acest lucru și este foarte clară reglementarea din Legea educației. Statutul Studentului este, să-i spun așa, un corespondent al Statutul cadrelor didactice și, dacă un Statut al cadrelor didactice este aplicat cu responsabilitate de universități, nu văd de ce un statut al studentului nu ar fi aplicat și este un apel pe care îl fac cu această ocazie către rectori, către universități de a prelua Statutul Studentului și, așa cum spune ordinul de ministru și legea, să-l preia și să facă la nivelul fiecărei universități propriile reglementări care să fie aplicate", a spus Costoiu, după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR).

Ministrul delegat pentru cercetare a mai arătat că este un adept al autonomiei universităților, dar că aceasta este însoțită și de o serie de responsabilități. "Eu sunt un adept al autonomiei universitare și voi sprijini cât se poate de mult autonomia universitară, dar o autonomie universitară care să fie însoțită de responsabilitate. Este important ca decizia să aparțină în foarte multe aspecte universităților, dar este la fel de important ca universitățile să înțeleagă că toată această autonomie atrage după sine responsabilități extrem de mari. Aplicarea Statutului Studentului este o responsabilitate care revine universităților", a precizat Costoiu.

Potrivit ministrului delegat pentru învățământ superior, până în prezent mai puțin de jumătate din universități au elaborat propriul statut al studentului, care trebuie realizat în urma consultărilor cu organizațiile studențești. Costoiu a mai anunțat că a solicitat studenților să transmită eventualele propuneri pentru îmbunătățirea Statutului Studentului, stabilind și un termen până la care acestea pot fi trimise.

Reprezentanții UNSR au declarat, la finalul întâlnirii pe care au avut-o cu ministrul Mihnea Costoiu, că își doresc să existe un consens la nivel național în ceea ce privește Statutul Studentului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Roman erotic devenit best seller mondial
Pagina a fost generata in 1.3477 secunde