Stela Popescu a urcat pe scena Casei de Cultură din Constanța

456
Stela Popescu a urcat pe scena Casei de Cultură din Constanța - stelapopescu4-1361986993.jpg
Ieri, peste 1.600 de elevi din județul Constanța au avut ocazia să o vadă pe îndrăgita actriță Stela Popescu în spectacolul "Coana Chirița", care s-a jucat în două reprezentații pe scena Casei de Cultură a Sindi-catelor din Constanța. 

Unul dintre cele mai populare personaje ale literaturii noastre, care a stârnit râsul generațiilor întregi de spectatori mari și mici pe toate scenele din România, a fost adus la Constanța de Opera Comică București.

De o vivacitate de invidiat pentru cei 78 de ani ai săi, Coana Chirița întruchipată de Stela Popescu este un personaj de-a dreptul simpatic, care reușește să stârnească râsul chiar și actualei generații de elevi, acaparați de gadgeturi și tehnologie de vârf.

Firul spectacolului o are în prim plan pe Chirița cu cei trei copii ai ei Aristița, Calipsița și Guliță și celelalte personaje pitoresc creionate de Alecsandri în seria sa de comedii. Evident că pentru a capta interesul spectatorilor, în clasicul text au mai fost inserate și mici "sugestii" de actualitate, precum refrenul lui Connect R "Eu vara nu dorm" care a fost cântat de întreaga sală.

Dacă de-a lungul istoriei teatrului românesc Coana Chirița a însemnat magistrale interpretări ale marilor noastre actrițe, printre care le amintim pe Draga Olteanu și Tamara Buciuceanu, de această dată moșiereasa grosolană cu preocupări mondene prinde viață grație unui alt important nume al scenei noastre.

Regia producției poartă semnătura lui Cristian Mihăilescu. Partitura muzicală creată de compozitorul Alexandru Flechtenmacher este interpretată, alături de Stela Popescu, de artiștii deja aplaudați de public în numeroase spectacole ale Operei Comice Pentru Copii în țară și peste hotare: Vicențiu Țăranu, Valentin Racoveanu, Daniel Filipescu, Oana Șerban, Valentino Tiron, Raluca Oprea, Andrei Lazăr și Levente Ambrus.

Într-o ediție viitoare veți putea citi un amplu interviu cu Stela Popescu, nume consacrat al scenei românești, despre fenomenele care se petrec acum în televiziune și, în general, în societatea românească, dar și despre turneele sale internaționale, programate în intervalul imediat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : "Sunt un egoist rafinat și devotat!"
Pagina a fost generata in 0.7675 secunde