Studenți tătari din Crimeea, oaspeți la cea de-a IX-a ediție a Concursului "Limba noastră cea frumoasă"

1408
Studenți tătari din Crimeea, oaspeți la cea de-a IX-a ediție a Concursului
La sfârșitul săptămânii trecute, la Medgidia a avut loc cea de-a IX-a ediție a concursului de recitări în limbile tătară și turcă "Güzel Tilim – Güzel Dilim" - "Limba noastră cea frumoasă".
Concursul a fost organizat și anul acesta de filiala Medgidia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musul-mani din România în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și a avut ca scop pro-movarea literaturii turco - tătare în rândul elevilor de școală generală.
Competiția s-a desfășurat pe trei secțiuni, respectiv recitări departajate pe ciclul primar și gimnazial, creație literară și interpretare.
Dacă până acum competitori erau numai elevi de la unitățile de învățământ unde se predă limba turcă în Medgidia, anul acesta, concursul a fost deschis și altor copii, iubitori de poezie și dornici să se înscrie în competiția literară, și din alte localități din județ.
Astfel că, pe lângă elevii din Medgidia, anul acesta și-au mani-festat interesul de a participa la concurs și elevi turci și tătari din Con-stanța, Castelu, Cobadin, Murfatlar, Valea Dacilor și Fântâna Mare.
Tot ca o noutate trebuie remarcată și introducerea, începând de anul acesta, a secțiunilor creație și inter-pretare.
Nu au lipsit nici momentele artis-tice susținute de Ansamblul de dansuri Karasu al filialei UDTTMR Medgidia.
Anul acesta, organizatorii s-au bucurat și de prezența unor studenți tătari din cadrul Universității din Simferopol – Crimeea, de la Facul-tatea de limbă și literatură tătară.
Oaspeții au dat o notă inedită evenimentului, ei recitând poezii ale unor cunoscuți poeți pe acordurile muzicii tradiționale tătărești, dar prezentând publicului și creații proprii.
Cu ocazia acestei manifestări, a avut loc și o expoziție de desene ale elevilor școlilor "Constantin Brân-cuși", "Carasu", "L. Grigorescu" din Medgidia și Cercul de pictură din Murfatlar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3234 secunde