Studenții de la Jurnalism au împărțit bucurie copiilor suferinzi

138
Studenții de la Jurnalism au împărțit bucurie copiilor suferinzi - studentijurnalisti-1429026600.jpg

Articole de la același autor

Poate una dintre cele mai impresionante documentări pe care ar fi putut să o realizeze studenții jurnaliști de la Facultatea de Litere a Universității "Ovidius" a fost cea petrecută înaintea sărbătorilor de Paști la Centrul medical de zi "Focus". În fiecare an, la sărbători, ei împart bucurii celor neputincioși sau în suferință, dar de data aceasta emoțiile au fost dincolo de așteptări.

Inițiativa a aparținut Mihaelei Ungureanu, studentă anul III, după cum ne relatează colega ei, Gabriela Schimbeschi, care împreună cu Andrei Pașalică, Ștefan Papuc, Astrix Popa, Sorin Petrișor Stănculea, Mihai Cheleș, în numele tuturor colegilor lor, au dăruit micuților pacienți un videoproiector, casete cu povești, termometre și alte obiecte necesare acestui centru.

"Centrul medical de zi Focus este un altfel de loc unde copii de toate vârstele trăiesc suferința la cote uneori inimaginabile. Astăzi, la un an de activitate, spațiul Centrului, decorat cu mult gust, mobilat, echipat modern, pare o filă dintr-o poveste. O poveste în care micuții bolnavi suportă cu mai multă răbdare tratamentele dureroase, investigațiile multiple, traumele bolii. În prezent, peste 300 de copii bolnavi se află în evidența Centrului Medical Focus, iar 15 copii sunt consultați, tratați sau monitorizați în medie zilnic. Pentru ca toate acestea să fie posibile, Alina Vasea, președinta asociației «Dăruiește Aripi», susține că «nu trebuie să ai pregătire, trebuie să ai suflet», iar noi toți îi apreciem și îi susținem cauza și în proiectele viitoare care urmează a fi demarate", afirma studenta Schimbeschi.

Impresionați de călduroasa primire, în final, studenții și-au oferit sprijinul voluntar în acțiunile viitoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3302 secunde