Studenții străini iau cu asalt universitățile românești

290
Studenții străini iau cu asalt universitățile românești - studentistrroi27030100-1347910961.jpg
Cauza principala sau mai bine zis motivul pentru care studenții străini iau decizia de a veni la facultățile din România o reprezintă costurile mai mici. Aceștia provin cu precădere din Grecia, țară care se confruntă o criză economică fără precedent.


Potrivit cotidianul grec "Imerissia", opt din zece studenți greci care s-au înscris deja la Universități din Cehia și Slovacia, încearcă să se transfere acum în România și Bulgaria din cauza costurilor de trai mai mici. În afară de studenții greci, și alți europeni aleg aceste două țări pentru a economisi bani.

Potrivit Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului si Sportului, privind anul universitar 2012-1013 arată că aproximativ 12.000 de studenți s-au înscris în învățământul universitar din România după absolvirea anului pregătitor.

Pentru a promova într-o instituție de învățământ superior din România, cetățenilor străini din state terțe UE, li se impune promovarea testelor de aptitudini organizate pentru învățământul de artă, sportiv și de arhitectură sau, dacă este cazul, de admitere la doctorat.

Cetățenii străini din state terțe UE sunt înscriși în învățământul universitar și postuniversitar doar după absolvirea anului pregătitor, în cadrul căruia își însușesc cunoștințele necesare de limba română, precum și cunoștințele specifice în corelare cu profilul viitoarei pregătiri (anatomie, fizică, chimie, desen tehnic etc.).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 18 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : A murit scriitorul Romulus Vulpescu
Marţi, 18 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : ISJ Constanța, în doliu
Marţi, 18 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Tribut U2 în Constanța
Pagina a fost generata in 2.4096 secunde