Studiu Britanic: Neparticiparea la cursuri, un risc mai mare pentru copii decât COVID-19

198
Studiu Britanic: Neparticiparea la cursuri, un risc mai mare pentru copii decât COVID-19 - 1-1598183723.jpg

Articole recomandate

Copiii trebuie să se întoarcă la școală după vacanța de vară, au transmis consilieri principali din cadrul serviciilor medicale din Regatul Unit, care au avertizat totodată asupra riscurilor mult mai mari ale absenței de la cursuri în comparație cu cele asociate COVID-19, relatează Agerpres.ro.


Această rară declarație comună a celor mai importanți consilieri în domeniul sănătății în guvernele Angliei, Scoției, Țării Galilor și Irlandei de Nord susține declarația premierului britanic Boris Johnson care a spus recent că revenirea copiilor la școală reprezintă o prioritate națională.


''Foarte puțini copii sau adolescenți, dacă nu chiar niciunul, vor avea de suferit pe termen lung din cauza COVID-19 exclusiv ca urmare a mersului la școală'', au notat semnatarii declarației. ''Aceasta trebuie comparată cu certitudinea prejudiciului pe termen lung pentru mulți copii și tineri care nu frecventează școala'', au precizat reprezentanții Chief Medical Officers (CMO) în declarația comună publicată sâmbătă seară.


Dovezile au demonstrat că imposibilitatea participării la cursuri a condus la creșterea inegalităților și reducerea oportunităților și poate exacerba problemele de sănătate fizică și psihică, se precizează în declarație.


Pe de altă parte, există dovezi clare ale unei rate foarte reduse a cazurilor de îmbolnăvire gravă la copii, chiar dacă aceștia contractează COVID-19, și totodată un risc excepțional de mic de deces.


''Procentul cazurilor simptomatice care necesită spitalizarea este estimat la 0,1% pentru copiii cu vârste între 0 și 9 ani și la 0,3% în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 10 și 19 ani, în comparație cu o rată de spitalizare de peste 4% în Marea Britanie pentru populația generală'', se notează în document.


Premierul britanic Boris Johnson a declarat că redeschiderea școlilor este un imperativ social, economic și moral, insistând că unitățile de învățământ vor putea funcționa în siguranță, în pofida pandemiei de COVID-19.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3114 secunde