Rareș Bogdan propune organizarea alegerilor locale în două zile

106
Rareș Bogdan propune organizarea alegerilor locale în două zile - raresbogdan70000dintreromaniiint-1598185053.jpg

Articole recomandate

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că, în ciuda pandemiei de coronavirus, alegerile locale din România trebuie organizate și nu a exclus varianta desfășurării scrutinului pe durata a două zile, pentru evitarea aglomerației la urne, informează Digi24.ro.


"Părerea mea este că va trebui să organizăm alegeri, să avem foarte mare grijă, mai ales pentru populația în vârstă, la modalitatea în care se vor organiza aceste alegeri. Dacă este cazul să fie organizate în două zile să nu excludem acest lucru, dar așa cum cred sincer că copilașul meu mai mare trebuie să meargă la școală pentru că așa am fost toți și nu putem să riscăm să suspendăm pur și simplu un an din viața copiilor sau din viața noastră, cred că și alegerile trebuie să le luăm ca o chestiune firească, care ține de sentimentul democratic", a spus Bogdan.


De asemenea, pentru evitarea transmiterii comunitare a coronavirusului, europarlamentarul liberal a susținut necesitatea testării COVID a tuturor membrilor secțiilor de votare din țară, înainte de începerea procesului de vot.


"Trebuie găsite formule inteligente prin care contactul fizic între cei din secția de vot și alegători să fie redus cât mai mult, să fie la minimum cu putință, dar nu avem cum să stăm complet distanțați, deci e clar că trebuie găsite formule și eu sunt dintre cei care vor milita și spun că membrii secțiilor de votare vor trebui să fie testați, fără nicio rușine, fără nicio chestiune care să semene a blocaj democratic sau antidemocratic. Cred că e o chestiune de normalitate", a declarat Rareș Bogdan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0715 secunde