"Suntem de nota 10!". Elevii de la Moșneni și-au proiectat singuri parcul din localitate

149

Articole de la același autor

Elevii din clasele de gimnaziu ale Școlii Gimnaziale "Nicole Iorga" din Moșneni au acum unul dintre cele mai frumoase parcuri unde își pot petrece timpul liber în mod plăcut. Ideea le aparține în totalitate, iar proiectul a fost realizat tot de ei, cu spijinul prof. înv. Mariana Anghel. Autoritățile locale le-au dat o mână de ajutor, permițând utilitarea terenului respectiv și parcul este acum la dispoziția tuturor elevilor din localitate.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului educativ EDU 10, început în luna iunie 2017 și derulat împreună cu organizația nonguvernamentală "Mare Nostrum". Obiectivul acestui proiect a fost înființarea de eco-cluburi, care să desfășoare activități specifice cu copiii comunității, implicați voluntar, cum ar fi vizite în arii protejate, studiul zonei, identificarea problemelor locale și scrierea unui proiect. Cei 20 de elevi voluntari din clasele V - VIII ale Școlii Gimnaziale "Nicolae Iorga" Moșneni, structură a Școlii Gimnaziale "George Coșbuc" 23 August, au ales să scrie un proiect pentru crearea unui spațiu de joacă.

"Elevii au avut astfel ocazia să demonstreze că sunt cetățeni activi și implicați, care învață să scrie proiecte pentru obținerea sumelor necesare rezolvării problemelor localității în care trăiesc. Este o lecție practică de educație civică cu impact major asupra viitorului comunității. Copiii, tinerii devin facilitatori ai schimbării mediului în care trăiesc, se implică activ și pentru acest prim exercițiu au fost răsplătiți astăzi cu o diplomă și cu acest parc minunat", este de părere directorul școlii, prof. Magdalena Iacob.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 29 Iunie 2014
Stire din Eveniment : Incendiu în județul CONSTANȚA
Pagina a fost generata in 2.2724 secunde