Decanul de la Farmacie:

"Suntem singura facultate cu studenți angajați din anul III"

962
Începând de astăzi, la Facultatea de Farmacie încep lucrările simpozionului prilejuit de aniversarea semicentenară a Universității "Ovidius" din Constanța.
"Luna noiembrie 2010 a fost consemnată, printr-o hotărâre a Senatului Universității Ovidius, luna Facultății de Farmacie. În această perioadă se vor organiza activități semnificative în care să se dezbată, împreună cu autorități din domeniile farmaceutic și medical și cadre didactice de specialitate din Universitate, schimbările survenite în ultimii ani în acest sistem, marcat profund de spectrul crizei economice din țară și nu numai", declara, ieri, prof. univ. dr. Gheorghe Țarălungă, decanul acestei facultăți.
De trei ani această facultate are un regim de funcționare de sine stătător, cu două specializări: farmacist și asistent de farmacie, la care s-au înscris peste 1.000 de studenți. Dintre aceștia, circa 150 sunt pe locuri fără taxă, restul având de plătit anual 5.500 lei. La fel plătesc și studenții din spațiul Comunității Europene. În schimb, ceilalți extra-comunitari au de achitat 4.000 de euro.
Cum, însă, este o specializare care - nu e greu de ghicit - are căutare pe piața muncii, farmaciile și băncile fiind cele mai numeroase, mai ales în orașul Constanța, nu ne-a surprins afirmația decanului de la Farmacie că încă din anul III studenții își găsesc un loc de muncă stabil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Noiembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Remus Opreanu ar fi fost mândru de ei
Pagina a fost generata in 1.4437 secunde