Supărare la Școala 39: "De ce să stea copiii noștri înghesuiți, în timp ce cancelaria e goală atâtea ore?"

6613
27
Supărare la Școala 39:

Articole de la același autor

În această vacanță, conducerea Școlii Gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza” a renovat câteva săli de clasă, între care și încăperea reclamată la începutul acestui an școlar de părinți ai clasei pregătitoare A, după cum am relatat în articolul din 19 septembrie, intitulat „Culmea învățământului! La Școala 39, părinții solicită un container în locul unei încăperi insalubre”.

În ciuda tuturor speranțelor părinților, care solicitaseră transformarea cancelariei în sală de clasă, așa cum a fost în urmă cu câțiva ani, direcțiunea nu a cedat.

„De ce trebuie să stea copiii noștri înghesuiți în 30 mp, fără posibilitatea de a se mișca printre rânduri, în timp ce cancelaria stă goală atâtea ore? Profesorii doar merg și schimbă cataloagele în pauzele de 10 minute, în timp ce elevii petrec patru ore în acea săliță”, a fost indignarea unuia dintre părinți.

Iar un alt părinte se întreabă de ce în marea majoritate a școlilor din municipiul Constanța profesorii au renunțat la cancelarii și le-au transformat în săli de clasă, în timp ce la Școala 39 cei câțiva profesori nu se pot muta într-un spațiu mai redus, pentru a lăsa copiii să învețe în condiții egale cu ale celorlalți colegi. „Cu ce au greșit copiii noștri să fie pedepsiți să petreacă atâtea ore într-o încăpere în care lumina naturală nu vine din partea stângă, așa cum prevede ordinul de ministru 1456/2020? Și mai cade și perpendicular pe tablă. Ca să nu mai spunem că geamul mini-încăperii este obstrucționat de un zid, așa încât numai aerisire nu există acolo”, a spus părintele.

Dintr-o convorbire telefonică cu prof. Iuliana Ionescu, directorul Școlii nr. 39, am reținut că acea sală respectă întocmai „cubajul aferent fiecărui elev”. Întrebată de ce a refuzat „schimbul”, la solicitarea părinților, în sensul mutării acelei săli de clasă în locul cancelariei, directorul școlii a declarat „că nici nu se pune problema de așa ceva. Pentru schimbarea destinației sunt necesare avize și autorizații care nu mai au rost, atât timp cât le-am obținut pentru mutarea sălii de clasă în locul bibliotecii. Și acolo rămân. Cu respectarea tuturor normativelor în vigoare”, a declarat prof. Ionescu.

Și toată această supărare nu are decât un singur motiv: primirea tuturor dosarelor la înscrierea în clasa pregătitoare, inclusiv a celor cu viză de flotant prea recentă, în condițiile în care școala are un număr limitat de locuri. Astfel au dispărut încet-încet și sălile de sport, și bibliotecile, și laboratoarele, pentru a face loc… ambițiilor unor părinți care și-au dorit cu tot dinadinsul să-și înscrie copilul la școala Z, pentru că s-a dus vestea în târg că-i mai bună decât școala Y din adevăratul cartier de proveniență al viitorului elev. Suntem convinși că dacă s-ar lua la control buletinele tuturor părinților care și-au înscris copiii în clasa pregătitoare de la Școala nr. 39, s-ar descoperi numeroase vize de flotant făcute chiar în anul acesta.



Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Ana
28 octombrie 2022
Scoala 39 ca in codru

Au renovat????? Hai sa rectificam parintii renoveaza , parintii cumpara imprimante , hartie mai nou si mobilier . De ce ? Pt ca dna directoare nu considera necesar sa faca investitii pt scoala...cum ati zis ai in articol nu mai e cazul ca tot putem primi donatii de la parinti.acum 3 ani urma targului de toamna au spus ca au cumparat table inteligente ina asteptam montarea lor sau au disparut intre timp!?

Adrian
28 octombrie 2022
Cancelaria???

În scoala 39 sunt 80 de profesori, “câtiva”, cum scrie in articol!!! Asa, si profesorii unde sa stea in pauze, in picioare pe holuri??? Unde sa se tină cataloagele? Eventual, afara in strada… A, si apropo, cancelaria are tot cam 30 mp…

Traian
28 octombrie 2022
La Sezatoare

Intuiesc a fi profesor la scoala respectiva, foarte bine atunci. Dar acuma ce e mai important unde sa popositi dupa ore si sa luati catalogul ? sau ne pasa de elevi. Adica, in cancelarie in extrem se poate organiza o clasa. Acuma daca e mai bine ca piticii sa se ingramadeasca in sac pai e povestea cu IvanTurbina.Ce sa zic, poate o fi si ceva samanta, astia moralii au indreptarul. La poposeala, in pp, daca nu ai ceva formule pe tabla 50 minute pe scaun (la noi era si husa atunci, era tapitat - toate conditiile). Astia mai batraneii sa zicem inca 10 minute si in pauza. O solutie simpla: un dulap pe hol cu lacat pt. cataloage, citeva scaune pe acolo si o masa. E tocmai bine zic in conditii de urgenta, dar le facem la elevi cadrul bun. Director(ea)-ul - n-are cancelarie ? Adjunctul ? Biblioteca pe acolo ceva ? Chiar asa plingem pe aici mai rau ca aia micii ? 80 de cadre didactice, dar toti in acelasi timp ? (mai mult de 20 la intilnire de orar nu cred sa fie). E scump pina la urma un caiet de notite din ala de buzunar sa treci absente si note ? Trebuie si pt. cadre didcatice dar si pt. elevi cadrul bun, dar in conditiile in conditii de urgenta ce e mai important ?

Răspuns la: Cancelaria???
Adăugat de : Adrian, 28 octombrie 2022
În scoala 39 sunt 80 de profesori, “câtiva”, cum scrie in articol!!! Asa, si profesorii unde sa stea in pauze, in picioare pe holuri??? Unde sa...
Traian
28 octombrie 2022
30m2

Asa sa fie. Bun, ne pasa de elevi. Facem 2 grupe si noi cadrele didactice care avem ghid bun Morala, Daruirea adica ModelIstorie de Almas, organizam cerc de Cultura Generala dupa programa de clasa. Mergem la Director cu propunerea in grup organizat, aducem piticii cu noi , spunem o poezie cu armonie. Sufletul Curat al conducerii va aproba pt. anul curent propunerile morale iar pt. anul viitor cu sprijinul autoritatilor locale si poate ceva fonduri europene vom extinde principiul Cercului la Sfera Luminoasa !

Răspuns la: Cancelaria???
Adăugat de : Adrian, 28 octombrie 2022
În scoala 39 sunt 80 de profesori, “câtiva”, cum scrie in articol!!! Asa, si profesorii unde sa stea in pauze, in picioare pe holuri??? Unde sa...
Ioaneasco
28 octombrie 2022
Vai noua

Pana la cucoana asta n-au fost vreodata astfel de probleme. Replica ei preferata este ca nu ii pasa de ce spun parintii. La Bercaru csnd te duceai facea tumbe sa rezolve problema iar copiii erau pe primul loc. Acum e haos. Doua incompetente s-au trezit cu palarii prea mari pentru capetele lor minuscule. Am 3 copii, 2 au terminat aici, unul este inca in scoala. Cu primii am fodt fericiti siinistiti, acum ne gandim serios sa ecam. Nimic bun nu mai e

Victoria
28 octombrie 2022
Lauda de sine

Aici se simte cine scrie… pentru cine o cunoaste :))) Lasa ca stim noi cum era cu Bercaru, nu te mai lauda singura.

Răspuns la: Vai noua
Adăugat de : Ioaneasco, 28 octombrie 2022
Pana la cucoana asta n-au fost vreodata astfel de probleme. Replica ei preferata este ca nu ii pasa de ce spun parintii. La Bercaru csnd te duceai...
Profesor
28 octombrie 2022
Rusine dragi parinti

Nu dragi parinti ca noi ca si profesori avem drepturile noastre . Nu cumva ati vrea sa stam in toalete? Cel mai indicat ar fi ca dumneavoastra sau alti parinti ca si dumneavoastra sa inscrieti copilul in cartierul unde locuiti la scoala.Si atunci nu ar mai fi atatea probleme. De ce este vinovata directoarea sau noi ca si profesori ca asta este capacitatea scoli. Mai aveati putin si ne-ati fi recomandat sa facem si acasa la noi ore cu copii domniilor voastre.

Traian
28 octombrie 2022
„Culmea învățământului! La Școala 39, părinții solicită un container în locul unei încăperi insalubre”

Draga Profesor, eu va apreciez punctul de vedere, dar in opinia mea la rusine poate e la mine, in nici un caz la cadrele didactice ale scolii sau parinti. "La Școala 39, părinții solicită un container în locul unei încăperi insalubre”. Elevi la container cu drum peste 10 ani pe unde se poate ! (eu sper tot pe aici pe la noi ca poate e mai bine). "E vina parintilor ca apeleaza la tot felul de tertipuri legale si sint prea multi elevi". E si asta un factor, dar in ce procent.(eu nu cred a fi nici 5%, dar aici trebuie venit cu date). Si 10% sa fie de aici si tot nu e mult. "Nu dragi parinti ca noi ca si profesori avem drepturile noastre" - DA asa este, iar din comentariul dvs. eu inteleg ca in cazuri extreme DVS. votati la DVS. E alegerea dvs., eu o respect, dar la mine e invers votul. Ce sa zic, am predat si eu citeva saptamani. ("ilegal pe hartie" dar cu acordul scolii ca am suplinit un amic racit). "Nu cumva ati vrea sa stam in toalete?" - stai unde va place, popositi si acolo mai mult daca vreti. Eu v-am propus pe hol sau in biblioteca.(eventual la Director ne mai inghesuim). Nu va place ! (La dvs. e in regula, am inteles. Dar toti profesorii de acolo gindesc asa ? Pe [DA] eu as sfatuii parintii sa isi retraga toti elevii de acolo. Nu aveti principii bune, nu aveti ce sa-i invatati. Mai bine prind de la parinti, norme bune decit mizeriile de la voi.(aici e personal, intelege-ti exact singularul de la voi)." De ce este vinovata directoarea" - pai cine altcineva Conducerea ! Nu e simplu nici acolo, ce dorinti doar "Buna Ziua Doamna, E frumos afara ... Uite si o rindunica care de pe floare ...". Ori rezolvi ori lasi pe altul.Nici una nici alta, poate trebuie din alta parte la numire, e si asta varianta pt. ca nu esti in stare sa conduci.(nu sti lucruri simple ca Director, ceva previziune). Sint toti de pe acolo Timpiti si Profesorii Profesorilor neintelesi ? "Mai aveati putin si ne-ati fi recomandat sa facem si acasa la noi ore cu copii domniilor voastre" - Draga, asta deja se face pe BANI FRUMOSI - se intituleaza MEDITATIE ! Si aici sint 2 versiuni: ori parintele ca esti priceput[VALOARE] ori tu ca nu-i treci clasa [SANTAJ ORDINAR]. Dar si pina sa dai de[Valoare] ,unii poate priceputi, intentionat predau la un nivel cit mai de jos la clasa.[aici avem PARSIVUL, Profesorasul SMECHER de SCOALA]. Etc. Altfel Sanatate ! ... fiecare cum il ajuta lumina.

Răspuns la: Rusine dragi parinti
Adăugat de : Profesor, 28 octombrie 2022
Nu dragi parinti ca noi ca si profesori avem drepturile noastre . Nu cumva ati vrea sa stam in toalete? Cel mai indicat ar fi ca dumneavoastra sau...
Traian
28 octombrie 2022
Alta Solutie

Acuma ca sint mai multi elevi si nu avem clase. (putin relevant din ce motiv, NU Container !). Tartacuta sa invatati sa o folositi si e trivial. Vezi pe o raza de 300-500 metrii ce Institutii Publice mai sint. Poate gasim acolo o sala si o adaptam temporar(1 an pt. scoala). Hirtie/avize e solutie de urgenta. Dna. Directoare pai nu e telefon in scoala ? Dati jos tocurile si mergeti pe adidasi, plingeti daca trebuie poate e si ceva Cavalerism pe la CasaAlba de Constanta.(la al mai mare cu toate nazdravaniile lui, daca aude imediat ca la Nave). Nu se poate nici asa, pai - pai, vedeti pe program incepeti de la 06-07 cu si terminare program +1h (vedem pe combinari cum gestionam 2 si jumate schimburi, gasim solutie). Simplu, folositi tartacuta si se poate, doar sa vreti !

Traian
28 octombrie 2022
Evaluarea psihologica : ELEVI la CONTAINER

[Elevi la Container fabricati de Scoala 39]. Evaluarea psihologica este realizata in cazuri deosebite, asupra unor persoane care ocupa functii inalte (functionari de stat) sau speciale (cadre militare), care au activitati ce necesita caracteristici speciale (forte de interventie, de salvare, procurori, judecatori etc.). Ref: "https://www.clinicaserenity.net/examen-psihologic-sau-evaluare-psihologica/" (NU Plagiat). "ELEVI la CONTAINER" , "ELEVI la CONTAINER","ELEVI la CONTAINER"- nu are relevanta de unde vine ideea ("in extremis e o alternativa" pt. ca asa au dat de inteles care gestioneaza, "ei" nu au alternative).La Conducere numai cind auzi smulgi pana de gasca si caligrafic asezi pe documentul de expediere numele bun.

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9089 secunde