Superstiții în a doua zi de Crăciun 2023. Ce nu este bine să faci pe 26 decembrie

1136
Superstiții în a doua zi de Crăciun 2023. Ce nu este bine să faci pe 26 decembrie - christmastreesgettyimages1072744-1703574406.jpg

Articole de la același autor

După ce pe 25 decembrie creștinii prăznuiesc Nașterea Domnului, urmează încă două zile de sărbătoare. Pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, este celebrat Soborul Maicii Domnului. Tot în această zi este pomenit și Sfântul Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, cel care a însoțit-o atunci când l-a născut pe Iisus.

Ziua este marcată în calendar cu cruce roșie. La fel ca pe 25 decembrie, a doua zi de Crăciun este dedicată tot sărbătorii și nu se fac treburi casnice. Nu se spală, nu se coase, nu se dă cu mătura și nu se muncește în gospodărie. Oamenii profită de această zi liberă pentru a vizita rudele mai îndepărtate, cu care nu au apucat să se întâlnească de Crăciun.

În limbaj bisericesc, ”sobor” înseamnă adunare de oameni. Acest lucru este un îndemn pentru ca oamenii să se întâlnească cu cei dragi pe 26 decembrie, potrivit reprezentanților Bisericii. Sărbătoarea mai aduce aminte însă și de faptul că Fecioara Maria este unică, ea stă în mijlocul tuturor sfinților și nu are egal, scrie ego.ro

Superstiții în a doua zi de Crăciun 2023

Se spune că pe 26 decembrie, finii merg la nași cu un cadou, pentru ca relația să se mențină bună și armonioasă. Potrivit datinilor, pachetul dus de fini trebuie să conțină, printre altele: șapte pâini, două sticle de țuică, trei sticle de vin, un cocoș, trei pui, o coastă de porc și șapte bucăți de cârnați.


Fetele tinere nu au voie să toarcă de la Crăciun până la Bobotează. Se spune că dacă fac această activitate, nu se vor căsători nici în anul care vine.

Se spune că în funcție de cum este vremea pe 26 decembrie, așa va fi și anul care vine. Dacă în această zi bate vântul foarte tare, toamna următoare va fi rece și aspră și culturile agricole vor fi compromise.


În a doua zi de Crăciun, nu este bine să te cerți cu nimeni, să bârfești sau să vorbești de rău. Se spune că dacă nu respecți aceste lucruri, vei avea parte de pierderi în anul care vine.

În unele zone ale țării, fetele și flăcăii din sau petrec și joacă de Soborul Maicii Domnului, pentru a avea parte de sănătate și noroc pe parcursul anului care vine.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7414 secunde