Sute de absenți și un eliminat la prima probă a bacalaureatului de toamnă

412
2
Sute de absenți și un eliminat la prima probă a bacalaureatului de toamnă - bac20178-1503331116.jpg

Articole de la același autor

Ion Pillat, George Călinescu, Liviu Rebreanu le-au dat de furcă absolvenților de clasa a XII-a care au susținut ieri proba scrisă la limba română, la cea de-a doua sesiune de bacalaureat. Subiectele, deși accesibile și de nivel mediu, nu au fost tocmai pe placul candidaților, care au spus că li s-a părut destul de greu și că speră măcar la un 6.

La Constanța, din cei 842 de candidați înscriși pentru această probă s-au prezentat doar 658, restul renunțând la a mai susține examenul. Un absolvent al Colegiului Tehnic "Tomis" a fost eliminat din examen după a fost prins cu o fițuică. "Deși a luat la cunoștință despre precizările legislative și procedurale specifice privind desfășurarea examenului de bacalaureat, un candidat a fraudat proba, încercând să copieze după un material scris. Comisia din centrul de examen a dispus eliminarea acestuia, cu interdicția de participare la examenul de bacalaureat pentru următoarele două sesiuni", a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, insp. prof. Cristina Ivan.

Profesorii de limba română consideră că subiectele au fost generoase și că se poate lua destul de ușor o notă de trecere. Candidații la profilul umanist au avut de rezolvat, la primul subiect, cerințe pe baza unei strofe din poezia "Miraj" de Al. Philippide. La ultimul subiect, li s-a cerut să redacteze un eseu de 600- 900 de cuvinte în care să prezinte tema și viziunea despre lume, într-un text narativ aparținând lui George Călinescu sau lui Mihail Sadoveanu.

La rândul lor, candidații de la profilul real au avut de analizat poezia "Elegie" de Ion Pillat și să prezinte tema și viziunea despre lume dintr-un text narativ aparținând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu.

Mai sunt două probe scrise și probele orale

Astăzi, este programată proba scrisă la limba și literatura maternă, mâine cea obligatorie a profilului, iar joi cea la alegere a profilului și specializării. Săptămâna viitoare, se vor desfășura probele orale, la limba română, limba maternă și limba străină de circulație internațională, precum testul de evaluare a competențelor digitale.

În total, la Constanța, din cei 1.552 de candidați înscriși, 558 sunt absolvenți ai seriilor anterioare. Aceștia susțin probele în cinci centre de examinare, la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Constanța, Colegiul Tehnic Energetic din Constanța, Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanța, Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Iona Cuza" din Constanța și Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia.

Primele rezultate vor fi afișate vineri, pe 1 septembrie, până în ora 16, urmând ca între orele 16 și 20, să poată fi depuse contestațiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 6 septembrie.

"Ca în fiecare an, și în această etapă a examenului național de bacalaureat ne exprimăm convingerea că absolvenții clasei a XII-a vor trata cu seriozitate și responsabilitate acest examen, parte importantă în devenirea profesională de mai târziu", a declarat președintele Comisiei de Bacalaureat, inspectorul școlar general adjunct prof. Alina Codreanu.

Comentează știrea

Boby
22 august 2017
elevi praf

Subiectele au fost fff usoare ...elevii sunt praf si pulbere ..ei au alte preocupari decat a invata ....ex ...cluburi de fite ..sex ..droguri vorba lui becali ..CURVARASEALA ..isi bat profesorii ..au un comportament deviant ..tinuta si tunsorile provoaca voma si sila ..intr-un cuvant sunt o nenorocire ptr aceasta tara de cacat ..se spune k ei sunt viitorul ..ma intreb ce viitor va fi si cum va fi ..dumnezeu sa va ierte sunteti jalnici ..credeti ca totul vi se cuvine gratis dar in schimb altii trudesc ptr ca voi sa va dezdrabalati etc .

Marcu
22 august 2017
Articol

Cred că este profilul uman. Nu există profilul umanist. Ce mai urmează, profilul realist? Pe bune?

Pagina a fost generata in 0.5407 secunde