Video SCANDAL la Academia de Poliție! Bareme de corectare și TESTE GREȘITE la examenul de admitere

404
SCANDAL la Academia de Poliție! Bareme de corectare și TESTE GREȘITE la examenul de admitere - img-1502260712.jpg

Articole recomandate

E scandal la Academia de Politie, existând acuzații că atât testele la istorie, cât și baremele de corectare, din cadrul examenelor de admitere, au fost greșite. 


Cel puțin așa declară polițistul Marian Godină pe pagina lui de Facebook. 


"O altă întrebare, un alt răspuns greșit. Profesorul de istorie care a conceput această întrebare a considerat că ambele afirmații sunt adevărate. Poate ar fi trebuit ca cineva să îi èxplice domnului profesor, spunându-i că sunt elevi care chiar au învățat și care știu că acea Conferință de pace a avut loc în 1946, nu în 1947 așa cum crede el, confundând-o cu Tratatul de Pace care s-a semnat în 1947.

Și uite așa ați fost fraieriți și anul trecut...", a scris Godină, al cărui vis de a deveni student la Academie riscă să fie spulberat.




Într-o altă postare, Marian Godină îi cere demsia rectorului Academiei de Poliție.

"Dragi colegi care ați susținut azi examenul la Academia de Poliție,

Din informații precise, mai multe grile de corectare au fost greșite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor. Eu nu mă voi mulțumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile "corecte", conform grilelor de corectare greșite. Au fost întrebări simple la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greșite, numai în cazul în care deja știau că li se vor considera corecte.

Și tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vânt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întâmplat azi. Nu mă voi mulțumi cu o recorectare și cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie ceea ce se va spune, fie pentru ticăloșie, ceea ce se va nega.

Domnule rector al Academiei de Poliție, pentru acest circ ar trebui să vă dați demisia simultan cu recorectarea. V-ați bătut joc de emoțiile a mii de tineri și părinți care astăzi au plâns", a mai scris Marian Godină.








Reacția Academiei 

Reprezentanții Academiei de Poliție au reacționat după controversa cu mai multe subiecte de la probele scrise de la admitere 2017.

"În temeiul art. 58 alin. (2) din Regulamentul nr. 789/2017 privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere la studii universitare de licență în facultățile Academiei de Poliție "Al. I. Cuza" în anul 2017, Comisia Centrală de Admitere pe Academie, analizând unele aspecte sesizate de candidații care au susținut proba scrisă de evaluare a cunoștințelor în data de 08.08.2017 (seria a 3-a), referitoare la baremul stabilit pentru întrebările la disciplina Istorie, a hotărât următoarele:

Se modifică baremul de corectare în sensul că la întrebarea 28 de la Grila A3 și întrebarea 22 de la Grila B3 se acordă 1 (un) punct numai candidaților care au indicat ca variantă de răspuns litera a).

În cazul candidaților care la întrebarea 28 de la Grila A3 și întrebarea 22 de la Grila B3 au indicat ca variantă de răspuns litera b), punctajul obținut la disciplina Istorie scade cu 1 (un) punct.

În cazul candidaților care la întrebările sus-menționate au indicat ca variantă corectă litera c) sau litera d) punctajul acordat inițial nu se modifică", a transmis Comisia Centrală de Admitere, potrivit dcnews.ro.


sursa: observator.tv


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3635 secunde