Țara în care s-a făcut muzeul pandemiei. Ce obicete vor putea vedea generațiile viitoare

203
Țara în care s-a făcut muzeul pandemiei. Ce obicete vor putea vedea generațiile viitoare - 920x920-1587897035.jpg

Articole recomandate

Museum of London a început să colecționeze obiecte și povești din care generațiile următoare vor putea învăța despre actuala pandemie, de la muzeu, informează playtech.ro.


În viitor, celebrul muzeu din Londra ar putea găzdui o expoziție ceva mai neobișnuită: obiecte reprezentative pandemiei care a paralizat întreaga planetă în 2020.


Inițitiva urmărește să colecționeze obiecte specifice pandemiei concentrate pe trei aspecte: modul în care spațiile fizice din oraș au fost transformate, pe măsură ce viața socială și profesională a multor oameni s-a mutat în zona digitală; efectele asupra lucrătorilor cheie și cei care lucrează la domiciliu; și cum reacționează și fac față schimbărilor copiii și tinerii la schimbările, acum că multe școli sunt închise.


Acest proiect privind colecția Covid-19 face parte din cadrul acțiunii cunoscută sub numele de #MuseumForLondon.


Museum of London colecționează tot felul de obiecte din timpul pandemiei, numai că pe multe dintre acestea nu te-ai aștepta să le vezi într-un muzeu. Printre astea se numără, de exemplu, meme-urile.


"Londonezii, ca și milioane de oameni din întreaga lume, trebuie să găsească modalități de a face față noii vieți pe care epidemia a impus-o. Acesta este un moment major în istoria capitalei și dorim să colectăm o serie de obiecte, de la îmbrăcăminte la clame de păr, de la jurnale la meme-uri care reflectă răspunsul fizic și emoțional al londonezilor la COVID-19 ", explică Beatrice Behlen, curator principal din cadrul Museum of London.


Acest muzeu va permite generațiilor viitoare să învețe despre această pandemie de coronavirus care a afectat cam tot globul.


"Musem of London se străduiește întotdeauna să spună povestea Londrei și a oamenilor săi. Considerăm că este imperativ să surprindem această perioadă pentru generațiile viitoare, pentru a ne ajuta să înțelegem cum a făcut față acest oraș unei situații extraordinară ", mai concluzionează Behlen.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6598 secunde