Teatrul de Stat Constanța și-a aniversat cinci actori luna aceasta

358
Teatrul de Stat Constanța și-a aniversat cinci actori luna aceasta - teatruldestat2-1496227003.jpg

Articole de la același autor

Luna mai a fost plină de aniversări pentru Teatrul de Stat din Constanța (TSC). 


Ana Maria Ștefan s-a născut pe 4 mai 1989 și a absolvit în anul 2011 Facultatea de Arte a Universității "Ovidius", specializarea Artele spectacolului de teatru, la clasa Diana Cheregi. Și-a completat apoi studiile cu un masterat de Arta actorului de music-hall.
Ultimul său rol pe scena TSC, unul interpretat foarte bine, este al Eleonorei din piesa lui Strindberg "De Paști. Săptămâna Patimilor". Spectatorii o mai pot aplauda în "Titanic Vals", "Șobolanul rege", "Dionysos", "Visul unei nopți de vară", "Gaițele", "Gâlcevile din Chioggia" și "Razna prin povești".


Laura Iordan - Adrian s-a născut pe 5 mai 1976, iar publicul constănțean a avut prilejul să afle mai multe despre viața ei în spectacolul "Jurnal de România. Constanța", prin monologul în care își dezvăluie propriile sensibilități și bucurii. 


A absolvit, în 1999, Facultatea de Teatru din Craiova, la clasa Remus Mărgineanu. Mai poate fi văzută în spectacolele "De Paști. Săptămâna Patimilor", "Dionysos", "Metamorfozele iubirii", "Gaițele", "Gâlcevile din Chioggia", "Bolnavul închipuit", "Scaiul", "Să ne răzbunăm, iubito!". 


Andu Axente este născut pe 15 mai 1976 și a absolvit, în 2002, Facultatea de Arte a Universității "Ovidius", specializarea Artele spectacolului de teatru, la clasa Vasile Cojocaru. 


Etern june prim al teatrului din Constanța, el a dovedit că poate aborda cu mare seriozitate roluri complicate, unul dintre cele mai recente fiind Penteu din tragedia antică "Dionysos". Publicul său fidel îl mai poate aplauda în spectacolul – lectură "Bucuria de a fi îndurerat la Tomis", în"Cea mai frumoasă soție", "Uciderea lui Gonzago", "Visul unei nopți de vară", "Gaițele", "Gâlcevile din Chioggia", "Bolnavul închipuit", precum și în spectacolul pentru copii "Razna prin povești", în care apare alături de fiul său. 


Lana Moscaliuc este născută pe 24 mai 1976 și este actrița căreia i se încredințează cele mai stranii roluri, care întruchipează cele mai ciudate personaje. Este nebuna satului din "Niște năroji", este fiica autistă din "Menajeria de sticlă", sinucigașa din "Gaițele", iar rolul pe care ea spune că l-a iubit cel mai mult a fost "bătrâna mea copilăroasă Eva, fragilitatea întruchipată, gramofoana, în termeni golănești", din "Inimi Cicatrizate" în regia lui Radu Afrim. 


A absolvit,în 1999,Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj Napoca, secția teatru, specializarea Arta actorului. În prezent mai poate fi văzută pe scena TSC în "Dionyssos", "Nunta lui Figaro", "Bolnavul închipuit", și se joacă pe ea însăși în "Jurnal de România. Constanța". 


Georgiana Mazilescu s-a născut pe 25 mai 1978 și a absolvit,în 2001, Facultatea de Teatrua Universității "Hyperion", la clasa profesorilor Rodica Mandache și Eusebiu Ștefanescu, după ce oscilase în adolescență între Litere și Teatru. 


Unul dintre rolurile ei preferate este Amalia din"Uciderea lui Gonzago", iar celelalte spectacole din repertoriul actual al TSC în care joacă sunt "Șobolanul rege", "Dionysos", "Metamorfozele iubirii", "Bolnavul închipuit","Gâlcevile din Chioggia" și "Maria Tănase". 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Palmaresul celei de-a XIX-a ediții a Galei HOP
Pagina a fost generata in 0.6626 secunde