Fenomenul care a cuprins Constanța culturală atinge apogeul! Mălăele scoate teatrul în stradă

598
Fenomenul care a cuprins Constanța culturală atinge apogeul! Mălăele scoate teatrul în stradă - fondfenomenul-1473420070.jpg

Articole de la același autor

Încheiem sâmbătă, 10 septembrie, o săptămână fenomenală pentru cultura constănțeană, un interval în care spectatorul de la malul mării a demonstrat că râvnește actul de cultură de bună calitate.

Prima ediție a Festivalului Inter-național de Teatru Independent Constanța (FITIC) a dovedit actualelor autorități cât au suferit alegătorii din cauza funeștilor edili mercenari. E drept că și intrarea a fost liberă și s-a ajuns până acolo încât spectacolul susținut de Magda Catone și Claudiu Bleonț să fie jucat de două ori în aceeași seară la interval de jumătate de oră, pentru a nu-i dezamăgi pe constănțenii care și-au dorit să-i vadă.

"Aceasta este o normalitate pentru un oraș care se respectă. Revenirea publicului către actul cultural nu se face fără pregătire, iar această pregătire a fost realizată de actori și artiști ai Constanței, prin ultimele premiere apreciate de public, prin orele de teatru din licee, prin concerte, prin Festivalul de Teatru Antic din Piața Ovidiu și prin deschiderea de care au dat dovadă aleșii locali. Din păcate, sălile sunt total nepregătite pentru evenimente și utilate la nivelul anilor ’80. Bravo Constanța - te-ai trezit! Sper să fie așa și cu bilete, normale ca și preț", afirma cunoscutul actor constănțean Liviu Manolache.

Întrebați de ce nu au organizat acest festival în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, organizatorii, Primăria Municipiului Constanța, au răspuns: "Casa de Cultură din Constanța nu corespunde tipurilor de spațiu și cerințe tehnice necesare bunei desfă-șurări a acestui festival. Pentru ediția viitoare, vom căuta soluții care să ofere acces tuturor".

Circulația blocată în zona Teatrului de Stat

FITIC a ajuns în cea de-a șasea zi de teatru independent și de experiment social, cu un public extraordinar și foarte numeros pentru asemenea tip de evenimente. Organizatorii mulțumesc pe această cale tuturor constănțenilor pentru prezență, energie, răbdare și înțelegere, acolo unde a fost cazul, și își cer scuze tuturor celor care, din motive tehnice, nu au reușit să intre la spectacole.

Așadar, sâmbătă, o nouă seară cu și despre teatru, de data aceasta cu maestrul Horațiu Mălăele, care scoate teatrul în stradă pentru toți locuitorii Constanței.

Având în vedere amploarea evenimentului, Primăria Municipiului Constanța a decis blocarea circulației în zona Teatrului de Stat Constanța, sâmbătă, în intervalul orar 19 - 22, cu garduri ale Jandarmeriei, după cum urmează: pe B-dul Ferdinand, la intersecția cu str. Mihai Viteazul; pe B-dul Ferdinand, la intersecția cu str. Răscoala din 1907; pe B-dul Ferdinand, în zona intersecțiilor, pe tronsonul delimitat de str. Răscoala 1907 și str. Mihai Viteazul.

În acest interval orar, mijloacele de transport în comun care circulă în zona Teatrului de Stat vor devia de la traseu pe rute alternative. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Palmaresul celei de-a XIX-a ediții a Galei HOP
Pagina a fost generata in 0.4005 secunde