Magda Catone și Claudiu Bleonț, pe scena Teatrului de Stat

279
1
Magda Catone și Claudiu Bleonț, pe scena Teatrului de Stat - magdacatone-1473090293.jpg

Articole de la același autor

Parcă într-o furibundă nevoie de a recupera anii în care cultura constănțeană s-a cam dus la… fundul mării, vara aceasta am asistat la cele mai diverse festivaluri de teatru și manifestări dedicate relaxării, într-o avalanșă salutară.

Nu mai departe, zilele acestea, Teatrul de Stat găzduiește prima ediție a unui alt fel de festival, intitulat generic Blue Theatre, eveniment cultural susținut de Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Teatrul de Stat și Universitatea "Ovidius". După un Festival de teatru antic, susținut de aceiași parteneri, acum suntem invitați la Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanta (FITIC).

După ce sâmbătă, 3 septembrie, în deschidere, Godot Cafe a oferit două reprezentații, iată că astă-seară revine cu cea de-a treia, de la ora 18, intitulată "30+", în regia lui Alexandru Bogdan. În distribuție: Corina Moise, Ana Covalciuc, Ioana Anastasia Anton, Florina Gleznea, Dana Rogoz, Andreea Mateiu.

Două ore mai târziu, de la ora 20.30, e rândul Teatrului de pe Lipscani să se producă pe scena Teatrului de Stat. "Un bărbat și mai multe femei" îi va avea ca protagoniști pe Magda Catone și Claudiu Bleonț.

O altă latură importantă a FITIC o constituie dezbaterile, care mâine vor consemna cea de-a treia rundă. După ce au fost discutate teme precum "Teatrul prezentului, între necesitate și lux! Mai avem nevoie de teatru?" sau "Spre un teatru social", cea de-a treia discuție se intitulează "Poveștile teatrului de altădată" și va avea loc miercuri, 7 septembrie, de la ora 14. Invitat special - Anaid Tavitian, secretarul literar al Teatrului de Stat Constanța. 

Comentează știrea

Constantean
6 septembrie 2016
Nu va buluciti ca sala e mica

Initiativa e foarte buna, promovarea pe toate gardurile si pe internet. Aseara la ora 21:00 am zis "hai sa mergem si noi". In fata la teatru abia mai era loc si pe trotuar, multi care erau deja veniti plecau, intrezarind ce avea sa se intample. Dupa buluceala de rigoare la intrarea in teatru, cei ce au refuzat sa dea din coate si sa se impinga au ramas pe afara. Morala: Ori organizati intr-o sala mare, ori nu mai promovati pe toate drumurile cand se stie cat de mica e sala, ca tot omul isi gaseste timp si de cultura atunci cand e "moca".

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.519 secunde