Tentativă de greva foamei la Grupul Școlar Cobadin

1136
1
Educatoarea Elena Nicolae, de la Grupul Școlar Cobadin, a declarat colegilor că intră în greva foamei încă de luni, 12 decembrie, pentru că nu a primit, împreună cu alți dascăli, drepturile salariale care i se cuveneau în urma sentinței definitive ce a avut ca obiect aplicarea Legii nr. 221/2008, acele mult-cântate majorări de 50% ce urmau a fi aplicate defalcat în cele din urmă.
După cum declara, pentru "Cuget Liber", prof. Olguța Papa, directorul instituției de învățământ, educatoarea a încetat greva foamei, întrucât sindicatul a înaintat o sentință definitivă din luna iunie 2010, care le pune în drepturi pe toate cele 63 de cadre care câștigaseră în instanță drepturi salariale. "Aici, la Cobadin, avem trei sentințe civile: una din aprilie 2010 și două ulterioare, suma solicitată Ministerului Finanțelor ridicându-se la 7 miliarde lei. Culmea este că, într-o primă fază, își puteau primi banii cei care nu fuseseră membrii de sindicat și care s-au înscris ulterior, după ce au văzut cum colegilor sindicaliști li s-a făcut dreptate", a spus Olguța Papa.
Prezent la Cobadin, prof. Petrică Miu, inspector școlar general adjunct, a declarat că o astfel de situație ar putea apărea și în alte părți: "Mulți nu înțeleg că, atunci când e vorba de bani, un manager de școală trebuie să fie foarte atent".
Directorul Olguța Papa ne-a asigurat că respectiva colegă nu se mai află în greva foamei.


Comentează știrea

socoteanu
25 februarie 2012
salut

aceasta directoare nu este buna deloc

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2849 secunde