La Constanța, prin sondaj

Tezele la română vor fi recorectate

428

Articole de la același autor

Întrucât există școli la care gradul de promovabilitate a fost de 100% sau unele în care a fost de doar 20%, ministrul Educației Ecaterina Andronescu a dispus ca inspectorii școlari să facă o analiză a lucrărilor. Mai mult decât atât, există și unități școlare la care niciun elev nu a promovat, cum s-a întâmplat la o școală din județul Dolj.
La Constanța, conform celor afirmate de prof. Adriana Gheorghe, inspector general adjunct și președinte al comisiei de desfășurare a tezelor, statisticile au demonstrat că nu există motive de îngrijorare. S-a constatat că în mediul urban au predominat notele de 8 și 9, iar în mediul rural de 5 și 7. Cu situația în față, vedem că note sub 5 s-au înregistrat la 24% dintre elevii de-a VII-a și 22,7% la cei de-a VII-a, cel mai mic procent fiind la notele de 10 (5,8%, respectiv 8,5%).
"Am convingerea că, de anul școlar viitor, nu vor mai exista teze cu subiect unic. Până atunci, însă, prin sondaj, vom efectua o recorectare a tezelor de la limba și literatura română, stabilind un eșantion reprezentativ de lucrări. În cazul în care se vor constata diferențe de notare, elevului nu i se va schimba nota, dar dacă diferența depășește 1,5 puncte, respectivului profesor i se va retrage dreptul de a mai corecta. De asemenea, intenționăm ca, la finalul acestei sesiuni de teze, să verificăm, tot prin sondaj, dacă există diferențe mari între notele din catalog și nota de la teză", a mai declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Gheorghe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0009 secunde