Concurs Tinerii actori se pregătesc să ia cu asalt litoralul

311
Tinerii actori se pregătesc să ia cu asalt litoralul - galatanaruluiactor-1308583109.jpg

Articole de la același autor

În perioada 30 august – 4

septembrie, Centrul Cultural

Euxin din Mangalia va găzdui ediția a XIV-a a Galei Tânărului Actor, organizată de UNITER, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și Primăria Municipiului Mangalia în parteneriat cu TVR Cultural.

Până pe 3 iulie se mai primesc înscrieri pentru preselecția ce va avea loc la București. La ediția de anul trecut a Galei au participat 24 de tineri și cinci grupuri, premiile fiind următoarele: la secțiunea individual: Premiul "Ștefan Iordache" pentru cel mai bun actor și Premiul pentru cea mai bună actriță; la secțiunea grup: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul special al juriului "Sică Alexandrescu", Premiul Publicului.

De asemenea, s-au mai acordat și următoarele premii: Premiul "Timică", acordat de Asociația culturală Candole Partners (înce-pând cu ediția a VII-a), Premiul pentru monolog clasic acordat de actrița Dorina Lazăr (înce-pând cu ediția a X-a), Premiul "Generația așteptată" acordat de ziarul "Cotidianul" (începând cu ediția a IX-a) și Premiul "Maria Filotti" acordat de prințul Șerban Cantacuzino (începând cu ediția a X-a).

Gala Tânărului Actor - Hop are ca scop promovarea și lansarea tinerilor absolvenți din învățământul superior artistic de stat și particular.

La fel ca în edițiile precedente, tema Galei este subordonată ideii de "Alteritate". În acest spirit, concurenților li se propune să pre-zinte în programul lor o pledoarie, demonstrând că șansa conviețuirii o dau dialogul, toleranța, accep-tarea celuilalt.

Se pot înscrie actori care au absolvit facultatea, începând cu promoția 2007. Cei care întrunesc aceste condiții se pot înscrie ca interpreți cu recitaluri individuale (one man/woman show) de până la 15 minute sau ca interpreți în cadrul unor spectacole cu piese scurte - maximum 45 de minute - care să nu depășească 10 per-sonaje.

Textul probei individuale obli-gatorii pentru cei rămași în concursul final va fi anunțat la o dată ulterioară.

Candidații trebuie să se prezinte la înscriere cu un curriculum vitae, o fotografie, o motivație și titlul textului ales. Înscrierea se poate face și prin e-mail. Pentru concu-renții la secțiunea GRUP este obligatorie și fișa tehnică a piesei înscrise în concurs.

Data limită de înscriere este de 3 iulie. Înscrierile se vor face la UNITER, str. George Enescu nr. 2-4, București, tel: 021 315 36 36/ 021 313 42 78/ 021 311 32 14;fax: 021 312 09 13; e-mail: [email protected].

Preselecția va avea loc la București, în zilele de 14 și 15 iulie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 Iunie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Scenografia"  dincoace de scenă
Pagina a fost generata in 1.9013 secunde