Tinerii de azi, viitorul transportului inteligent

1094
Tinerii de azi, viitorul transportului inteligent - tinerii-1618852224.jpg

Articole de la același autor

Universitatea Maritimă din Constanța și Centrul European pentru Responsabilitate Socială (ECSR.world) au desfășurat în luna aprilie 2021 o inițiativă inedită de conștientizare a importanței transportului inteligent în rândul tinerilor. Inițiativa a avut ca scop dezvoltarea creativității, a spiritului competitiv și a curiozității tinerilor în descoperirea avantajelor transportului inteligent sustenabil. La activitate s-au alăturat universități și licee din Hong Kong, India, Filipine, Turcia, Republica Moldova şi Africa de Sud, precum și companii și asociații din Olanda (IoT Nederland), Germania (European Japan Experts Association), Turcia (Kocaeli Universitesi Teknopark), Filipine (Philippine Association of Extension Program Implementers) și România (WISTA Romania - Asociația profesională a femeilor din transport maritim și domenii asociate, Training Club.eu și TECHNIUM).

În cadrul activității a fost organizată o competiție internațională de desen cu tema „Sustenabilitatea transportului inteligent în viața de zi cu zi”. Scopul concursului a constat în conștientizarea rolului educației de tip STEM (știință, tehnologii, inginerie, arte și matematică) în societate. Prin intermediul concursului se dorește o stimulare a cunoștințelor și interesului tinerilor cu privire la aplicațiile sustenabile ale transportului inteligent. Din partea României, elevii Vlad Daniel Leu, Alexandru Cătălin Șopron și Luca Alexandru Andrei de la Liceul Auto „Dimitrie Leonida” din Constanța au obținut Premiul de Excelență pentru o lucrare în care au prezentat un sistem inteligent de management al deșeurilor.

Evenimentul s-a bucurat de o dimensiune internațională spectaculoasă, cu juriu și participanți din America de Nord, Europa, Asia și Africa, juriul fiind alcătuit din personalități din industria transporturilor internaționale din Olanda, Suedia, Norvegia, Germania, Marea Britanie, Canada, Italia, Coreea de Sud și Hong Kong.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Februarie 2021
Stire din Cultură-Educație : Program nou de licență la UMC
Pagina a fost generata in 0.4655 secunde