Titularizare 2011/ Subiectele au fost transmise și preluate de centre în condiții de securitate

666
Titularizare 2011/ Subiectele au fost transmise și preluate de centre în condiții de securitate - titularizare-1310542295.jpg

Subiectele la titularizare au fost transmise și preluate în condiții de securitate de către toate cele 155 de centre de examen și de către inspectoratele școlare județene, astfel încât concursul a început conform graficului, informează Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, citat de Mediafax."Subiectele aferente concursului cu probe scrise pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante din învățământul preuniversitar de stat au fost transmise și preluate în condiții de securitate de către toate cele 155 de centre de examen și de către inspectoratele școlare județene, aplicându-se procedurile electronice de securitate. Prin urmare, această probă, programată astăzi, 13 iulie, poate începe în condiții normale, la ora 10.00, conform graficului inițial", anunță MECTS într-un comunicat de presă, remis, miercuri, agenției MEDIAFAX. .

La concurs s-au înscris 38.064 candidați, dintre care 4.237 sunt absolvenți din promoția 2011. Numărul total de posturi didactice/catedre vacante titularizabile este de 4.471 , iar de posturi didactice/catedre vacante/rezervate netitularizabile - 42.731.

Cele mai căutate discipline sunt educatoare, institutori/învățători, limba și literatura română, limba și literatura engleză, educație fizică și sport, matematică, psihopedagogie specială, istorie, geografie, limba și literatura franceză, religie ortodoxă, biologie, a precizat sursa citată.

Ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din unitățile de învățământ preuniversitar de stat se face pe bază de concurs cu probe scrise, cu subiecte elaborate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, conform programelor specifice pentru concurs la specialitatea postului didactic.

Proba scrisă cuprinde subiecte mixte din specialitate și din metodica predării specialității respective. Pentru proba scrisă, MECTS elaborează minimum trei variante de subiecte, din care se alege prin tragere la sorți numărul variantei pentru proba scrisă și al variantei de rezervă. Securizarea lucrărilor, în vederea evaluării acestora, se face prin cod de bare asociat fiecărui candidat.

Conform Metodologiei privind mișcarea persoanlului didactic din învățământul preuniversitar, concursul cu probe scrise pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante se desfășoară miercuri, 13 iulie (ora 10.00). Candidații vor fi prezenți în sala de concurs, cel mai devreme la ora 8.00 și cel mai târziu la ora 9.00, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea subiectelor de concurs de către candidați, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce nu poate fi depășit.

Rezultatele concursului se afișează la sediul unității/instituției de învățământ unde s-a desfășurat concursul, în 18 iulie.

Înregistrarea contestațiilor și transmiterea acestora comisiei de rezolvare a contestațiilor are loc în intervalul 18 - 19 iulie, iar rezultateler finale se afișează în 21 iulie.

Prima etapă de repartizare - repartizarea în ședință publică, la nivel de centre de concurs/unitate de învățământ, a candidaților care au obținut cel puțin nota 7.00, pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile se face în 22 și 25 iulie.

Pentru a doua etapă de repartizare - repartizarea la nivel național a candidaților care au obținut cel puțin nota 7.00, pe posturile didactice/catedrele rămase vacante titularizabile după prima etapă în perioada 27 - 28 iulie 2011 candidații interesați depun opțiuni la centrele de concurs unde s-au înscris. În data de 29 iulie 2011 se realizează repartizarea computerizată la nivel național, în baza opțiunilor depuse de candidați.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 13 Iulie 2011
Stire din Cultură-Educație : A murit compozitorul Cornel Fugaru
Pagina a fost generata in 3.0653 secunde