Totul despre clasa pregătitoare

728
Totul despre clasa pregătitoare - clasapregatitoare-1327358703.jpg
În urma videoconferinței avute ieri cu Daniel Funeriu, ministrul Educației, Inspec-toratul Școlar Județean a convocat o conferință fulger prin intermediul căreia s-au adus la cunoștință măsuri legate de introducerea, din septembrie 2012, a clasei pregătitoare, în care prezența este obligatorie.
În clasa pregătitoare vor învăța copiii care până la 31 august 2012 vor avea șase ani împliniți sau, în cazuri speciale, cei care vor împlini această vârstă până la 31 decembrie 2012. Teoretic, înscrierile încep din 5 martie.
În județul Constanța vor exista 270 de clase pregătitoare, care vor cuprinde 5.500 de copii, în clasa I preconizându-se a se înscrie alți 7.200 de viitori elevi. Clasele pregătitoare vor funcționa numai în școli, cazuri excepționale făcând clasele care vor exista, din lipsă de spațiu, în grădinițele structuri ale școlilor. "Dar aceasta doar în primul an", a ținut să precizeze prof. Nejdet Gevat, inspector general adjunct.
Școlarii care vor cumula un număr prea mare de absențe riscă să piardă dreptul de a mai primi alocația de stat.
Cadrele didactice vor beneficia de o formare specifică realizată din fonduri europene, iar despre programa școlară vom reveni atunci când vor apărea și normele metodologice. Cert este că zilele acestea ISJ va distribui, mai ales în atenția părinților, circa 7.000 de broșuri legate de această nouă clasă introdusă.
Începând de astăzi și la Constanța este funcțional serviciul Telverde pus la dispoziție de Ministerul Educației pentru informații legate de clasa pregătitoare. Numărul este 0 800 816 241, iar la capătul firului se vor afla inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, care vor oferi infor-mații cu privire la înscrierile în clasa pregătitoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.015 secunde